1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İstanbul’da buluşmak için geldi: İşte görüşme gündemi!

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İstanbul’da buluşmak için geldi: İşte görüşme gündemi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya Başbakanı Türkiye’ye geldi

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere İstanbul’a geldi. Scholz ve Erdoğan’ın görüşmesinde, Ukrayna’daki savaş, Orta Doğu’daki gelişmeler, göç, Avrupa Birliği (AB), ikili ilişkiler ve ekonomi politikaları ele alınacak. Ayrıca, göç politikalarına ilişkin konular da ele alınacak.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve beraberindeki heyeti taşıyan uçak 22.03’te İstanbul Havalimanı’na indi. Scholz’u karşılamak için Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen ve diğer yetkililer hazır bulundu.

Scholz’un yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi ve ardından ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor. İki lider, Eylül ayında ABD’deki Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu’nda bir araya gelmişti.

Scholz ve Erdoğan’ın bir araya gelmesiyle Türk-Alman ilişkilerinin önemli hususlarının ele alınacağı tahmin ediliyor. Ayrıca, 2023 yılında iki ülke arasındaki ticaret hacminin 60 milyar dolara ulaştırılması hedefleniyor.

Almanya’nın Türkiye’ye gelmesi beklenen türbinlerin “Alman gümrüğünde bekletilmesi” meselesini ele alması ve Türk fırkateynler ve torpidoların modernizasyonu için gerekli malzeme ve silah satışına onay vermesi bekleniyor. Almanya’nın Ukrayna meselesinde Türkiye’yi önemli bir ortak olarak görmesi de dikkat çekiyor.

Orta Doğu’daki gerilimler ve Rusya-Ukrayna savaşı, NATO üyesi olarak Türkiye’nin stratejik önemini artırıyor. Türkiye ve Almanya arasında karşılaşılan görüş ayrılıkları da devam ediyor.

Almanya’da aşırı sağcı partilerin yükselişi göç meselesini öne çıkardı. Scholz’un Türkiye ziyareti sırasında göç politikaları da ele alınacak.

Orta Doğu’da yaşanan gerilimler devam ediyor. İran’ın Hizbullah’a yaptığı saldırılara İsrail’in misilleme yapması, bölgede tansiyonu yükseltti. İsrail’in Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ı hedef alması sonrasında tırmanan gerilimler, bölgesel savaş riskini arttırıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İstanbul’da buluşmak için geldi: İşte görüşme gündemi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin