1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den İsrail’e Sert Tepki: “İsrail’le Ticareti Durdurun!”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den İsrail’e Sert Tepki: “İsrail’le Ticareti Durdurun!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gazze’ye yönelik İsrail saldırılarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Özel, “‘Meşru müdafaa hakkımı kullanıyorum’ diyen İsrail devleti, bunu bir fırsata çevirerek soykırıma girişmiş ve çoğu kadın ve çocuk olan 42 bin Filistinlinin canını almıştır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak da Türkiye’deki tüm siyasi partilerle Filistin’le dayanışma içindeyiz” dedi. Özel, Türkiye’nin hala İsrail ile ticaret yapmasını eleştirerek, “İsrail’le ticaret cayır cayır devam ediyor. İsrail’e gidecek mallar üçüncü bir ülkenin deposuna gidiyormuş gibi evraklandırılmakta. İsrail’le ticareti durdurun!” çağrısında bulundu.

Özel, Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde partisinin ilçe başkanlığı ve belediye başkanlığını ziyaret ettikten sonra, 14. Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali kortej yürüyüşüne katıldı. Atatürk Parkı’ndaki festivalde konuşan Özel, bölgedeki tarım üreticilerinin sorunlarına dikkat çekerek, cari açığın turizm ve ihracatla kapatılabileceğini söyledi.

Özel, Filistin’in yaşadığı zulme dikkat çekerek, İsrail’in soykırıma giriştiğini ve Türkiye’deki siyasi partilerin Filistin’le dayanışma içinde olduklarını belirtti. Ayrıca, İsrail’le olan ticaretin durdurulması gerektiğini vurguladı.

Son olarak, Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunu Çankaya Köşkü’nde yapma çağrısında bulundu ve ülke genelinde yaşanan değişikliklere dikkat çekerek, CHP olarak herkes için mücadele etme gerekliliğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den İsrail’e Sert Tepki: “İsrail’le Ticareti Durdurun!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin