1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Maaşı Yüzde 30 Arttı, Detaylar Ortaya Çıktı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Maaşı Yüzde 30 Arttı, Detaylar Ortaya Çıktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2025 Merkezi Yönetim Bütçesi Kanun Teklifi, kurumların detaylı kitapçıklarını içeren belgeler ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunuldu. Bu teklife göre, Cumhurbaşkanlığına 16 milyar 928 milyon 146 bin lira ödenek ayrıldı.

Bütçe teklifinde dikkat çeken bir detay ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın maaşında yapılan zam oldu. ”Cumhurbaşkanı ödeneği” kapsamında 2 milyon 856 bin lira ayrılarak Erdoğan’ın aylık maaşı 183 bin liradan 238 bin liraya yükseltildi, bu da yüzde 30’luk bir artış anlamına geliyor. Ayrıca, önümüzdeki yıllar için Cumhurbaşkanı ödeneğinin 3 milyon 142 bin lira ve 3 milyon 456 bin lira olarak öngörüldüğü belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı bütçesinde ayrılan bazı kalemler de dikkat çekici. Örneğin, önümüzdeki yıl için Cumhurbaşkanlığı’nın “temsil ve tanıtma giderleri” için 255 milyon TL, “kar amacı gütmeyen kuruluşlara” yapılacak transferler için 65 milyon TL ve “hane halkı ve işletmelere” yapılacak transferler için ise 36 milyon lira ayrıldı.

Erdoğan’ın maaşına temmuz ayında herhangi bir artış yapılmamıştı, bu nedenle yapılan zam son derece dikkat çekici oldu. 2026 ve 2027 yılları için de Cumhurbaşkanı’nın maaşının artmaya devam edeceği öngörülüyor.

Genel olarak, 2025 Merkezi Yönetim Bütçesi Kanun Teklifi, Türkiye’nin bütçe politikalarına dair önemli bilgiler içermektedir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maaşında yapılan yüzde 30’luk artış ve önümüzdeki yıllar için öngörülen ödenek miktarları bütçenin önemli noktalarını oluşturmaktadır. Bu değişiklikler ve ayrılan bütçe kalemleri, Türkiye’nin ekonomik ve politik durumu hakkında da ipuçları vermektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Maaşı Yüzde 30 Arttı, Detaylar Ortaya Çıktı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin