1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’in Vergi Politikası Tartışmaları!

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’in Vergi Politikası Tartışmaları!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in 100 bin lira limitli kredi kartlarından alınan 750 lira vergi uygulamasından vazgeçmesi, ancak yasa teklifiyle ilgili tartışmalar devam etmektedir. Vatandaşlar, vergi toplamak isteniyorsa, kredi kartı limiti bir milyon ve üzerinde olanların vergi durumunun incelenmesi gerektiğini belirterek iktidara çağrıda bulunmuşlardır. Ayrıca, Maliye Bakanı Şimşek’in fırıncılara dair yaptığı açıklamaları hatırlatan vatandaşlar, lüks AVM’lerdeki araç sahiplerinin vergi durumlarına da dikkat çekmektedir. Şimşek, vergi kaçakçılığını önlemek için çapraz denetimler yapıldığını ve vergi vermek istemeyenlerin tespit edilmesi gerektiğini vurgulamıştır.

Bakan Şimşek’in vergi konusundaki açıklamaları, geçmişte kaldırılan ‘Nereden buldun?’ düzenlemesinin tekrar getirilmesi gerektiği şeklinde yorumlanmıştır. Ancak Şimşek’in asıl hedefinin zenginler değil küçük esnaf olduğu belirtilmektedir. Şimşek, en düşük katma değer vergisinin ekmekte olduğunu ve fırıncıların vergi kaçırdığını belirtmiştir. Bu sözleriyle küçük esnafın vergi ödemediği konusunda uyarıda bulunmuştur. Ekonomi politikalarının toplumdaki yoksulluğu artırdığını ve zenginlerin ise servetlerine servet kattığını ifade eden vatandaşlar, lüks araçların AVM’lerin otoparkını doldurduğunu ve zenginlerin milyonlarca liralık harcamalar yaparak yaşamaya devam ettiğini belirtmektedir.

Mehmet Şimşek’in vergi kaçırmayan fırıncıları örnek göstermesi eleştirilirken, gizli zenginlerin cesaretlendirildiği ifade edilmektedir. Vatandaşlar, adil bir vergi denetim sistemi kurulmasını ve lüks yaşam süren ancak vergi vermeyen gizli zenginlerin de hesap vermesi gerektiğini dile getirmektedir. Ayrıca, lüks düğünler ve milyonluk takılarla dikkat çeken zenginlerin varlığının vergi kaçakçılığına teşvik olduğu belirtilmektedir. Sonuç olarak, vergi adaleti ve vergi denetiminde şeffaflığın sağlanması gerektiği üzerinde durulmaktadır ve hükümetin politikalarının bu yönde şekillenmesi talep edilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’in Vergi Politikası Tartışmaları!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin