1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Silifke’de Tarihi Sami Göksu Gastronomi Konağı Hizmete Açıldı: Yerli ve Yabancı Ziyaretçilerin Gözdesi Olmaya Aday!

Silifke’de Tarihi Sami Göksu Gastronomi Konağı Hizmete Açıldı: Yerli ve Yabancı Ziyaretçilerin Gözdesi Olmaya Aday!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Silifke Belediyesi tarafından restore edilen ve artık hizmete açılan tarihi Sami Göksu Gastronomi Konağı, düzenlenen törenle resmi olarak açıldı. Osmanlı dönemine ait olan bu konak, uzun süre metruk bir yapı olarak kent merkezinde bulunuyordu ancak Silifke Belediyesi’nin çalışmalarıyla restore edilerek Gastronomi Konağı olarak hizmete girecek.

Açılış töreninde konuşan Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, “Kent merkezimizde bulunan tarihi Sami Göksu Konağı, gastronomimize yakışır şekilde restore edildi. 2023 yılında Mersin Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın desteğiyle, Silifke Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan Sami Göksu Gastronomi Konağı’mız, iki kattan oluşmaktadır. Sofalı plan tipine sahip olan bu konakta, gastronomi ve modern mutfaklar yer alacak. Bu konağın kısa sürede yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı olacağına inanıyorum” dedi ve açılışta kendilerine destek veren isimlere teşekkür etti.

CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer ise açılışta belediyenin Yörük kültürüne sahip çıkan bir yapıya dönüştüğünü belirterek, “Silifke Belediye Başkanı’mıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Gerçekten Silifkeliler çok şanslı. Kendi özüne yabancı olmayan, kültürüne ve geçmişine sahip çıkan bir başkana sahipler. Gastronomi alanında yapılan bu değerli çalışmalar nedeniyle Silifke Belediyesi’ni tebrik ediyorum ve konağımızın şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Açılışta söz alan CHP Parti Meclisi üyesi Ecevit Keleş de konuşmasında, “Belediyemizin ilçemize kazandırdığı bu güzel gastronomi konağı açılışında sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu konak, tarihi bir değere sahip olduğu gibi, bu değeri yaşatmak da ayrı bir öneme sahip. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Silifke’de Tarihi Sami Göksu Gastronomi Konağı Hizmete Açıldı: Yerli ve Yabancı Ziyaretçilerin Gözdesi Olmaya Aday!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin