1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel’den Sağlık Bakanı Memişoğlu’na Sert Çıkış: “Yenidoğan Çetesi Skandalında İstifa Gerekli!”

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel’den Sağlık Bakanı Memişoğlu’na Sert Çıkış: “Yenidoğan Çetesi Skandalında İstifa Gerekli!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel’in, “yenidoğan çetesi” skandalına ilişkin yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nu istifa çağrısında bulunduğu ortaya çıktı. Yücel, “Başka bir ülkede olsa hükümet istifa ederdi. Bizde ise sorumluluğu olan siyasiler koltuklarına yapışıyorlar” ifadelerini kullandı. İddianamede yer alan detaylara göre, İstanbul’da bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmali davranışlarda bulunarak ölümlerine neden olan çete hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı. İddianamede çetenin yöntemleri ve Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklamalar yer alırken, CHP Genel Başkan Yrdımcısı Deniz Yücel’in tepkisi dikkat çekti.

Yücel, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Sağlık Bakanlığının açıklamasına göre sağlıklı bebekleri kuvöze alarak her gün dirhem dirhem hayattan koparan, öldürdükleri her bebek başına para alan #Yenidoğançetesi bundan tam 1 yıl önce tespit edildi. Bu vahşete kayıtsız kalan her kimse, en az o katiller kadar suçludur” dedi.

İddianamede şüpheliler için “kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi”, “nitelikli dolandırıcılık”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” ve “resmi belgede sahtecilik” suçlarından toplamda 177 yıl 6 aydan 589 yıl 9 aya kadar hapis cezası istendiği belirtildi. İddianamede çetenin yöntemleri ve ölümlere neden olan ihmaller detaylı bir şekilde yer aldı.

Ailelerin anlattıkları da iddianamede yer buldu. Bebeklerini kaybeden ailelerin yaşadıkları acıların detayları ve hastanelerde yaşanan ihmaller anlatıldı. Yenidoğan çetesinin nasıl deşifre edildiği ve ortaya çıkan dehşet verici telefon kayıtları da dosyada yer aldı.

Sağlık Bakanı Memişoğlu ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Cezasızlık algısı oluşturulmaya çalışıyor, böyle bir şey yok” dedi. İddianamede yer alan ceza istemleri ve detaylar doğrultusunda dava süreci devam edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel’den Sağlık Bakanı Memişoğlu’na Sert Çıkış: “Yenidoğan Çetesi Skandalında İstifa Gerekli!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin