1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erdoğan, Lavrov ve diğer bakanlarla Dolmabahçe Ofisinde buluştu: Güney Kafkasya’da Kalıcı Barış için Kararlar Alındı

Erdoğan, Lavrov ve diğer bakanlarla Dolmabahçe Ofisinde buluştu: Güney Kafkasya’da Kalıcı Barış için Kararlar Alındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Türkiye’de bulunan Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ve İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’nde kabul edildi. Erdoğan, 3+3 Bölgesel İşbirliği Platformu toplantısı için bir araya gelinen bu görüşmede bulundu.

Görüşmede, Güney Kafkasya’daki kalıcı barış süreci ve bölgesel ile küresel konular ele alındı. Erdoğan, Türkiye’nin bölgesel sorunların diyalog yoluyla çözümüne katkı sağlayan platforma önem verdiğini vurgulayarak, Güney Kafkasya’nın kalıcı barış sürecinde ilerlemesinden memnuniyet duyduğunu belirtti.

Erdoğan, Azerbaycan ile Ermenistan arasında kalıcı barışın sağlanması için desteklerini sürdüreceklerini ifade etti. Bölgedeki gelişmelerin iş birliği ve dayanışmayı güçlendirmeyi gerektirdiğini belirten Erdoğan, platformun kurumsallaşmasının, diyalog mekanizmasını daha etkili hale getireceğine inandığını dile getirdi.

Başkan Erdoğan, İsrail’in provokasyon arayışında olduğunu belirterek, bölgedeki çatışmaların yayılması durumunda bölgesel bir savaşa adım adım yaklaşıldığını kaydetti. İsrail’e uygulanacak silah ambargosunun saldırganlığını durdurmak için etkili bir adım olacağını söyleyen Erdoğan, Türkiye’nin bu konuyu her platformda dile getirmeye devam edeceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabulünde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da hazır bulundu. Görüşmede, Güney Kafkasya’ya yönelik çözüm sürecinin yanı sıra bölgesel istikrar ve iş birliği konuları da ele alındı. Erdoğan, Türkiye’nin bölgede barış ve istikrarın sağlanması için gereken adımları atmaya devam edeceğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan, Lavrov ve diğer bakanlarla Dolmabahçe Ofisinde buluştu: Güney Kafkasya’da Kalıcı Barış için Kararlar Alındı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin