1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. Ruhsatsız Silahlarla Mücadelede Yeni Dönem Başlıyor: Hedef Suça Neşter!

Ruhsatsız Silahlarla Mücadelede Yeni Dönem Başlıyor: Hedef Suça Neşter!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bireysel silahlanma Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olarak öne çıkıyor. En ufak bir tartışmada bile taraflar silahlarına davranabiliyor. Düğün kutlamaları ve asker uğurlamalarında havaya sıkılan kurşunlar ise birçok masum insanın hayatını kaybetmesine neden olabiliyor. Kadın cinayetleri, suç örgütlerinin hesaplaşmaları, gasp, tehdit, yaralama gibi birçok suça da zemin hazırlayan ruhsatsız silahlarla mücadeleyle ilgili İstanbul’da yeni bir dönem başlıyor.

Bağımsız kuruluşların raporlarına göre, her yıl silahlı vakalar ve cinayetlerde %3 ile %5 arasında artış yaşanıyor. Türkiye’de ruhsatlı silahların sayısının kat be katı kadar da ruhsatsız silah bulunmaktadır. Özellikle kuru sıkı tabanca olarak üretilen binlerce silah, atölyelerde yiv ve set açılarak suç aracına dönüştürülüyor. Ruhsatsız silahla suç işlendiğinde suça ek olarak, kişiler 3 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmaktadır. Ancak bu cezalar genellikle idari para cezası ve hükmün açıklanmasının geri bırakılması ve erteleme gibi cezalarla sonuçlanmaktadır.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ruhsatsız silahla mücadele konusunda önemli bir karar almıştır. Ruhsatsız silah taşıyan kişilerin tutuklanmasını sağlayacak bir karar alınmıştır. Bu karar, suçun önlenmesi, masum insanların korunması ve kamu düzeninin sağlanması amaçlanmaktadır.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın aldığı karar doğrultusunda, bundan sonra 6136 sayılı kanuna aykırı olarak ateşli silahlarla bunlara ait mermileri satın alan veya taşıyanlar tutuklama istemiyle mahkemelere sevk edilecektir. Suçun oluşmadan önlenmesi ve insanların huzurunun korunması hedeflenmektedir. Özellikle İstanbul’da polisle birlikte yapılacak çalışma ile suça neşter vurularak, huzuru bozan kişilere kanunlar çerçevesinde hesap sorulacaktır. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı bu uygulamanın tüm Türkiye’ye yayılması beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ruhsatsız Silahlarla Mücadelede Yeni Dönem Başlıyor: Hedef Suça Neşter!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin