1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Yenidoğan Çetesi Skandalı: 8 Bin Lira İçin Bebekler Ölüme Terk Edildi!

Yenidoğan Çetesi Skandalı: 8 Bin Lira İçin Bebekler Ölüme Terk Edildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SGK’dan günlük 8 bin lira alabilmek için bebekleri yoğun bakımda tutarak ölümlerine neden olan ‘Yenidoğan Çetesi’ olarak adlandırılan suç örgütüyle ilgili soruşturma devam ediyor. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 22’si tutuklu 47 şüphelinin yer aldığı çete, 19 özel hastane ile ilişkilendiriliyor. Sağlık Bakanlığı da bu hastanelerin incelemesini sürdürüyor. Soruşturma kapsamında adı geçen 9 özel hastanenin ruhsatları iptal edilmiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcıları Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz ve Gamze Taşcıer, İstanbul İl Başkanı Özgür Çevik, milletvekilleri ve parti yöneticileri, Esenyurt Reyap Hastanesi önünde ‘Yenidoğan Çetesi’ ile ilgili basın açıklaması yapmıştır. Genel Başkan Yardımcısı Özgür Çelik, suç örgütü mensuplarının en üst seviyede cezalandırılmasının takipçisi olacaklarını belirtmiştir. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, konuyla ilgili 10 kişilik bir heyet oluşturarak detaylı bir çalışma yürüttüklerini vurgulamıştır.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, soruşturma kapsamında 10 bebeğin hayatını kaybettiği ve çetenin yenidoğan yoğun bakımları kiraya alarak yetersiz ve uygunsuz tedaviler uyguladığını belirtmiştir. Sağlık sisteminin ticarileşmesi ve özelleşmesinin bu tür olaylara zemin hazırladığını ifade eden Şahbaz, en masum canlar olan bebeklerin sağlığını kaybetmesinin önemli bir gösterge olduğunu söylemiştir.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer ise Türkiye’nin güven duygusunun azaldığına ve çeşitli suç örgütlerinin devleti tehdit ettiği bir düzene geldiğine dikkat çekmiştir. Özellikle sağlık sisteminin özelleştirilmesinin ve metalaştırılmasının bu tür olayların meydana gelmesine neden olduğunu belirtmiştir. Kamusal denetimlerin zayıfladığını ve yöneticilerin sorumluluklarını yerine getirmediğini savunan Taşcıer, yaşanan sorunların sadece çete üyelerine değil, aynı zamanda devlet yöneticilerine ve sağlık politikalarını oluşturanlara da yöneltmek gerektiğini belirtmiştir.

Bu olayın, Türkiye’deki sağlık sisteminin çöküşünün ve ticarileşmesinin bir göstergesi olduğu açıktır. CHP, olayın tüm sorumlularının en ağır şekilde cezalandırılması ve sağlık sisteminin yeniden kamucu bir şekilde yapılandırılması için mücadele edeceğini belirtmiştir. Aksaz, Taşcıer ve diğer parti yetkilileri, halkın sağlığı ve güvenliği için gereken adımları atmaya söz vermişlerdir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yenidoğan Çetesi Skandalı: 8 Bin Lira İçin Bebekler Ölüme Terk Edildi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin