1. Haberler
  2. Ankara
  3. Prof. Dr. Caşın: Türkiye’nin Savunma Harcamaları Artmalı, Hızla Tedbir Alınmalı!

Prof. Dr. Caşın: Türkiye’nin Savunma Harcamaları Artmalı, Hızla Tedbir Alınmalı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda benzer kampanyaların düzenlenmesi gerektiğini savunan Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, Türkiye’nin savunma harcamalarını artırması gerektiğini belirtti. Caşın’a göre Türkiye’nin hava savunma sistemleri, uçak ve füze savunma sistemlerine acilen yatırım yapması kaçınılmazdır.

Caşın, Türkiye’nin NATO üyesi bir ülke olarak son dünyadaki gelişmeleri yakından takip ettiğini belirtiyor. Özellikle Rusya ve Ukrayna arasındaki gerginlikte nükleer savaş ihtimali olduğunu vurguluyor. Bu durumun Türkiye için önemli ve endişe verici olduğunu dile getiriyor.

İsrail’in Türkiye’nin sınırına yaklaşması ve PKK’nın İsrail ve ABD ile işbirliği yapma olasılığı, Türkiye için büyük bir tehdit oluşturuyor. Caşın, bu durumun gelecek on yıl içinde en büyük tehdit olabileceğini savunuyor. Türkiye’nin bu tehditlere karşı önlem alması gerektiğini ifade ediyor.

Ege ve Akdeniz’de devam eden anlaşmazlıkların da Türkiye için risk oluşturduğunu belirten Caşın, Türkiye’nin haklarını koruması gerektiğini söylüyor. Özellikle Yunanistan, Amerika, Fransa ve İsrail donanmalarının Türkiye’ye karşı hazırlık içinde olduğunu ifade ediyor.

Türkiye’nin savunma bütçesini artırması gerektiğini belirten Caşın, Amerika’nın önde gelen ülkelerinin savunma harcamalarını artırdığını ve Türkiye’nin de benzer adımları atması gerektiğini vurguluyor. Türkiye’nin hem savunma bütçesini artırması hem de savunma sanayisini güçlendirmesi gerektiğini söylüyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın açıklamalarına göre 2025 yılında savunmaya ayrılan bütçenin tüm zamanları geride bırakarak rekor kırdığı belirtiliyor. Savunma harcamaları için 913,9 milyar lira ayrıldığı ve toplamda 1 trilyon 608 milyar lira ödeneğin savunma ve güvenlik sektörü için tahsis edildiği dile getiriliyor. Türkiye’nin savunma alanında yapacağı yatırımların desteklenmesi gerektiği vurgulanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Prof. Dr. Caşın: Türkiye’nin Savunma Harcamaları Artmalı, Hızla Tedbir Alınmalı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin