1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Amazon Web Services, Ofise Dönüşü Zorunlu Kılıyor: Çalışanlar Alternatif İş Arayabilir!

Amazon Web Services, Ofise Dönüşü Zorunlu Kılıyor: Çalışanlar Alternatif İş Arayabilir!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amazon Web Servisleri (AWS), uzaktan çalışma politikasından vazgeçerek çalışanlarını tekrar ofise dönmeye zorluyor. AWS CEO’su Matt Garman, tüm ofis çalışanlarının 2 Ocak’tan itibaren işe dönmesi gerektiğini belirtti. Garman, çalışanların büyük çoğunluğunun bu değişikliği desteklediğini ifade etti. Ancak ofise dönmek istemeyen çalışanların işlerini kaybetmekle karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulundu.

Garman, yaptığı açıklamada ofise dönmenin yenilik yapma kabiliyetini artıracağını ve sanal ortamda sağlanamayacağını savundu. Ancak Amazon çalışanları bu karara tepki gösterdi. Evden veya hibrit çalışma düzeninde iken ofiste oldukları kadar verimli olduklarını belirten çalışanlar, ayrıca bu kararın ailelerine ve bakıcılarına ekstra baskı yarattığını dile getirdiler.

Şu anda haftada üç gün ofiste çalışma düzeni olan Amazon, CEO Andrew Jassy’nin eylül ayında çalışanlara gönderdiği bir not ile yeni çalışma politikasını duyurdu. Jassy’nin notunda, pandemi öncesinde olduğu gibi ofiste çalışma kararı alındığı ve son beş yılda ofiste birlikte olmanın önemli avantajları olduğuna inanıldığı ifade edildi.

Garman’ın açıklamaları ve şirketin yeni ofis politikası birçok tartışmayı da beraberinde getirdi. Ofise dönme kararının çalışanlar üzerinde baskı yaratması ve işlerini kaybetme riski ile karşı karşıya bırakması, Amazon çalışanları arasında endişeye sebep oldu. Teknoloji devi şirketin bu politikasının, çalışanların iş yaşamı dengesine ve esnek çalışma olanaklarına nasıl etki edeceği ise merak konusu oldu.

Sonuç olarak, Amazon Web Servisleri’nin ofise dönme politikası, çalışanlar arasında tepkilere sebep oldu. Matt Garman’ın açıklamalarının yanı sıra, Amazon CEO’su Andrew Jassy’nin notunda da ofiste birlikte çalışmanın önemli olduğuna vurgu yapıldı. Ancak bu değişiklik, çalışanlar arasında iş güvencesi endişesi ve aile baskısı gibi konularda tartışmalara neden oldu. Amazon’un bu kararı, çalışanlarının gelecekteki iş yaşamlarını nasıl etkileyeceği konusunda belirsizlik yarattı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Amazon Web Services, Ofise Dönüşü Zorunlu Kılıyor: Çalışanlar Alternatif İş Arayabilir!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin