1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Yenidoğan Çetesi Skandalı: Ruhsatı İptal Edilen Hastaneden Açıklama!

Yenidoğan Çetesi Skandalı: Ruhsatı İptal Edilen Hastaneden Açıklama!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

12 bebek ölümüyle ilgili “yenidoğan çetesi” soruşturması kapsamında ismi geçen ve ruhsatı iptal edilen Özel Reyap İstanbul Hastanesi’nde CHP’li üyeler bir açıklama yaptı. Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Adalet, Sağlık ve Çalışma Bakanlarına seslenerek istifa çağrısında bulundu. “Bir kez vicdanınızla, onurunuzla hareket edin” diyen Taşcıer, sağlık sistemindeki skandalların sorumlularının istifa etmesi gerektiğini belirtti.

SGK’nın günlük 8 bin lira alabilmek için bebekleri yoğun bakımda tutarak ölümlerine neden olduğu iddia edilen “yenidoğan çetesi” soruşturması devam ediyor. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede tutuklu olan 22 şüpheliyle birlikte toplam 47 şüphelinin yer aldığı çeteye ait 19 özel hastanenin Sağlık Bakanlığı tarafından incelenmekte olduğu belirtildi. İnceleme sonucunda Özel Avcılar Hospital Hastanesi, Özel TRG Hospitalist Hastanesi, Özel Birinci Hastanesi, Özel Güney Hastanesi, Özel Bağcılar Medilife Hastanesi, Özel Beylikdüzü Medilife Hastanesi, Özel Reyap İstanbul Hastanesi, Özel Şafak Hastanesi Bağcılar ve Özel Silivri Kolan Hospital Hastanesi’nin ruhsatları iptal edildi.

CHP Genel Başkan Yardımcıları, İstanbul İl Başkanı, milletvekilleri ve parti yöneticileri, Esenyurt Reyap Hastanesi önünde “yenidoğan çetesi” soruşturmasıyla ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Genel Başkan Yardımcısı Özgür Çelik, sorumluların en üst seviyede cezalandırılmasını istediklerini ifade etti.

Sağlık Bakanı Memişoğlu, “yenidoğan çetesi” iddialarıyla ilgili “Genel Başkanımız bu konu ile ilgili 10 kişilik bir heyet oluşturdu” açıklamasında bulundu. Olayı yakından takip ettiklerini belirten Memişoğlu, sorumluların adalet önünde hesap vermesi gerektiğini vurguladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, sağlık sisteminin ticarileştiğini ve kamusal hizmetten uzaklaştığını belirterek, sorumluların cezalandırılması gerektiğini söyledi. Aksaz Şahbaz, sağlık sistemini saran çürümenin önüne geçilmesi için kamucu bir sağlık sisteminin önemine vurgu yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer ise, Türkiye’de güven duygusunun azaldığını ve olayın AKP iktidarının 20 yıllık politikalarının bir sonucu olduğunu belirtti. Sağlık sisteminde yaşanan skandalın sorumlularının en üst düzeyde cezalandırılması gerektiğini ifade eden Taşcıer, kamuoyunun sorumluların hesap vermesi için takipte olacağını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yenidoğan Çetesi Skandalı: Ruhsatı İptal Edilen Hastaneden Açıklama!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin