1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Almanya Başbakanı Scholz Dolmabahçe’de Görüştü: İşte Görüşme Detayları!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Almanya Başbakanı Scholz Dolmabahçe’de Görüştü: İşte Görüşme Detayları!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile Dolmabahçe’de bulunan Çalışma Ofisi’nde bir araya geldi. İki lider, Ukrayna’daki savaş, Orta Doğu’daki gelişmeler, göç, Avrupa Birliği, ikili ilişkiler ve ekonomi politikaları gibi konuları ele aldı. Erdoğan ve Scholz, görüşmenin ardından ortak bir basın toplantısı düzenlediler.

Erdoğan, yaptığı açıklamalarda, Türkiye ile Almanya arasındaki dostluk anlaşmasının 100. yılını kutladıklarını belirtti. NATO müttefiki olan Almanya ile yoğun ilişkilere sahip olduklarını vurgulayan Erdoğan, savunma sanayi işbirliğini geliştirmeyi arzuladıklarını ifade etti. İkili ticaretin 50 milyar dolara ulaştığını belirten Erdoğan, hedeflerinin 60 milyar dolara ulaşmak olduğunu dile getirdi.

Görüşmede, Almanya’daki Türk toplumunun durumu da ele alındı. Avrupa’da yükselen aşırı sağcı akımların endişe verici olduğunu belirten Erdoğan, terör örgütleriyle mücadele konusundaki kararlılığın altını çizdi. İki lider, PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerine karşı ortak bir mücadele kararı aldılar.

Erdoğan, Gazze ve Filistin topraklarında yaşanan insanlık dışı uygulamaları da gündeme getirdi. Sivil halkın hedef alındığı saldırıların acilen durdurulması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, bölgede devam eden katliamların barışı imkansız hale getirdiğine dikkat çekti. İsrail’in uyguladığı soykırımın bir an önce sonlandırılması gerektiğini belirten Erdoğan, uluslararası toplumun bu konuda daha fazla baskı yapması gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca Suriye’deki mülteci krizine de değindi. Ülkelerine geri dönmeleri mümkün olmayan milyonlarca mülteciyi kabul ettiklerini söyleyen Erdoğan, Türkiye’nin mültecilere kapılarını her zaman açık tuttuğunu belirtti. Scholz ise, Ukrayna krizi, İsrail-Filistin çatışması, göç ve mülteci konularında Türkiye’ye desteklerinin süreceğini dile getirdi ve Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin gelişmesini arzuladıklarını söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Almanya Başbakanı Scholz Dolmabahçe’de Görüştü: İşte Görüşme Detayları!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin