1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İBB, İstanbul’un Simgelerini Yeniliyor: Yeni Tasarımlar İle Simit, Kestane ve Mısır Tezgahları Göz Alıcı Bir Görünüme Kavuşuyor!

İBB, İstanbul’un Simgelerini Yeniliyor: Yeni Tasarımlar İle Simit, Kestane ve Mısır Tezgahları Göz Alıcı Bir Görünüme Kavuşuyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), şehrin simgelerinden olan simit, kestane ve mısır tezgahlarını daha yenilikçi bir görünüme kavuşturmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, İBB Kentsel Tasarım Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmaların 25 Ekim 2024 tarihinde hayata geçirilmesi planlanıyor. Yapılan açıklamalarda, özellikle tarihi meydanlar ve boğaz kıyısında bulunan seyyar satış ünitelerinin, daha estetik ve yenilikçi bir tasarıma sahip olacağı belirtiliyor. Bu yeni tasarımların ilk örnekleri, 25 Ekim tarihinden itibaren Beşiktaş Meydanı’nda görülebilecek.

İBB’nin yeni simit, kestane ve mısır tezgahları için belirlediği yeni tasarımlar, İstanbul’un çeşitli meydanları ve işlek caddelerindeki seyyar satış araçlarını kapsıyor. Kentsel Tasarım Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, satış ünitelerinin daha modern ve estetik bir görünüme kavuşması hedefleniyor.

Çalışmalar kapsamında, özellikle tarihi meydanlar ve boğaz kıyılarında bulunan seyyar satış üniteleri için meydanların dokusuna uygun farklı tasarımlar geliştirildi. Bu tasarımlar; kemerli, neşeli modern ve totem modelleri olmak üzere toplamda 9 farklı konseptte sunulacak. Yeni satış ünitelerinde güneş paneli kullanılması ve kolay temizleme imkanı sağlaması da dikkat çeken detaylar arasında yer alıyor.

Üretilen 9 farklı tasarımın İstanbulluların beğenisine sunulacağı tarih ise 25 Ekim 2024 Cuma günü olarak belirlendi. Yeni seyyar satış ünitelerinin İstanbul genelinde yaygınlaştırılması da planlar arasında yer alıyor. Yeni tasarım simit, kestane ve mısır tezgahlarının, 25 Ekim tarihinden itibaren meydanlarda olacağı duyuruldu.

Sonuç olarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü bu proje ile şehrin simge tezgahları daha modern, estetik ve kullanışlı hale getirilerek şehre yeni bir soluk getirilmesi hedefleniyor. Yeni tasarımların şehirdeki yaşamı ve görüntüyü olumlu yönde etkilemesi ve İstanbulluların beğenisini kazanması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İBB, İstanbul’un Simgelerini Yeniliyor: Yeni Tasarımlar İle Simit, Kestane ve Mısır Tezgahları Göz Alıcı Bir Görünüme Kavuşuyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin