1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Yalova’da operasyon: Sahte belgelerle araç hırsızlığı mı?

Yalova’da operasyon: Sahte belgelerle araç hırsızlığı mı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yalova’da araç kiralama işi yapan M.Ş.T., nisan ayında, Çiftlikköy ilçesi Taşköprü beldesinde bulunan yediemin otoparkında aracını bulamadı ve durumu şikayet etti. İl Jandarma Komutanlığı’nın başlattığı soruşturma sonucunda, otoparkta haciz ve trafik cezası olan araçların sahte belgelerle çıkartılarak farklı illerdeki hurdacılara satıldığı ortaya çıktı. Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda, İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri 17 Temmuz’da teknik ve fiziki takibe başladı. Araştırmalar sonucunda 134 aracın ve 77 motosikletin sahte belgelerle çıkarılarak satıldığı, 12 aracın ise parçalarının sökülerek satıldığı belirlendi.

15 Ekim’de, Yalova merkezli 8 ilde gerçekleştirilen operasyonda, 18 şüpheliye yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi ve 15 şüpheli gözaltına alındı. Evlerinde yapılan aramalarda 1 tabanca, 3 fişek, 16 cep telefonu ve 1 fatura koçanı ele geçirildi. Yakalanan şüpheliler, ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurma’, ‘Resmi belgede sahtecilik’, ‘Suç eşyasının satılması, satın alınması veya kabul edilmesi’ ve ‘Muhafaza görevini kötüye kullanma’ suçlarından adliyeye sevk edildi. Mahkemede 4 şüpheli tutuklanırken, 1 şüpheliye ev hapsi verildi. 10 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Jandarma, kaçan 3 şüphelinin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Operasyon sonrası ortaya çıkan bilgilere göre, araç kiralama işi yapan M.Ş.T.’nin şikayeti üzerine yediemin otoparkındaki araçların sahte belgelerle çıkartılarak satıldığı tespit edildi. Bu illegal faaliyetler üzerine Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde harekete geçen Jandarma ekipleri, teknik ve fiziki takip başlattı ve çeşitli illerde hurdacılara satılan araçların izini sürdü.

Yalova merkezli operasyonda yakalanan 15 şüphelinin adli işlemleri tamamlanarak mahkemeye sevk edildi. 4 şüpheli tutuklanırken, 1 şüpheliye ev hapsi cezası verildi. Diğer 10 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Jandarma ekipleri halen kaçan 3 şüphelinin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu operasyonla sahte belgelerle araç satışı yapan suç örgütlerine büyük bir darbe vurulmuş oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yalova’da operasyon: Sahte belgelerle araç hırsızlığı mı?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin