1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, HDP’li Demirtaş ve Mızraklı’yı cezaevinde ziyaret etti: Kadınların Çığlığını Duyuyoruz!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, HDP’li Demirtaş ve Mızraklı’yı cezaevinde ziyaret etti: Kadınların Çığlığını Duyuyoruz!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Doğu illeri turu öncesi eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı’yı ziyaret etmek üzere Edirne F Tipi Cezaevi’ne gitti. Demirtaş’ın avukatı Ramazan Demir, Özel’e “Arafta Düet” kitabını ve çağrı metnini verdi. Demirtaş, çağrı metninde kadına yönelik artan şiddet olaylarına dikkat çekerek “Kadınlar biz erkeklere sesleniyor, isyan ediyor, feryat ediyor, mücadele ediyorlar. Biz de kendimizle samimiyetle yüzleşerek kadınların mücadelesine omuz verelim” şeklinde konuştu.

Demirtaş’ın çağrı metninde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, siyasi parti liderleri, milletvekilleri, yargı mensupları, barolar, belediyeler, sivil toplum örgütleri ve güvenlik bürokrasisine seslendiği belirtildi. İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe girmesini talep eden Demirtaş, “Acil Önlemler” ve “Orta Vadeli Önlemler” başlıkları altında toplam 22 öneride bulundu.

Özel, yarın Doğu illeri turuna çıkacak olup bu gezisi öncesinde Esra HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı’yı ziyaret etmek üzere bugün Edirne F Tipi Cezaevi’ne geldi. Özel’in beraberinde Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu bulunmaktadır. Ziyaret saatinde Demirtaş’ın avukatı Ramazan Demir tarafından karşılanan Özel’e “Arafta Düet” kitabını ve çağrı metnini verildi. Daha sonra Özel, Demirtaş ve Mızraklı ile görüşmek üzere cezaevine giriş yaptı. Demirtaş’ın çağrı metninde yer alan ifadelere dikkat çekilen yazılı metinde, erkeklerin toplumsal sorumlulukları ve kadına yönelik şiddet konusunda alınması gereken önlemler vurgulanmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, HDP’li Demirtaş ve Mızraklı’yı cezaevinde ziyaret etti: Kadınların Çığlığını Duyuyoruz!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin