1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Obezite Ameliyatı Skandalı: 197 Eylem İddianamesi

Obezite Ameliyatı Skandalı: 197 Eylem İddianamesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 1399 sayfalık iddianamede, suça konu olan 197 eylem sıralanırken, eylemlere karışan şüpheliler arasında yapılan telefon görüşmeleri de yer aldı.

Tape kayıtlarına göre, bebeklerin ölümleriyle ilgili konuşmaların yanı sıra tüp mide ameliyatları yapan Dr. E.V’nin, soruşturmada adı geçen ve ruhsatı iptal edilen Bağcılar Özel Şafak Hastanesi’nde 18 Aralık 2023’te ameliyat ettiği S.A’nın hayatını kaybettiği anlaşıldı.

Şüpheli Murat Mantuş’un bazı görüşmelerinde, olaya dair şu konuşmalar yer aldı: “E.O: Abi dün ölmüş mide ameliyatında birisi dün öğleden sonra. İki gün önce ameliyat olmuş. E.V. Bey yapmış.”

İddianamede, şahıslar arasındaki konuşmalarda, Bağcılar Özel Şafak Hastanesinde genel cerrahi uzmanı olan A.F.Y’ye para teklif edildiği ve hastaneye getirilecek bir hastaya E.V ile ameliyata girmesi halinde bin lira vereceği belirtilerek, A.F.Y’nin teklifi reddettiği ifade edildi.

Ayrıca iddianamede, E.V’nin ameliyatlarda hasta ödediği için göz yumulduğu ve hastaların canlarının tehlikeye atıldığı vurgulandı.

Doktor E.V’nin hastanedeki kayıtlarında, sorumlu hekim olarak “Şaban” ismindeki bir doktorun imzasının bulunduğu ve E.V’nin ameliyatlara katılmadığı halde gösterildiği belirtildi.

E.V’nin ifadesine yer verilen iddianamede, mesleğinden men edildiğinde ameliyatlara katılmadığını ve aktif olarak çalışmadığını savunduğu belirtildi.

E.V’nin meslekten men cezasının devam ettiği dönemde, hastalara Dr. Ş.C’ye yönlendirdiğini ve aktif olarak ilgilendiğini belirtti. Meslekten men kararının sona ermesiyle tekrar genel cerrahi mesleğini yapmaya başladığını söyleyen E.V, S.A’nın tüp mide ameliyatını yapmadığını ve şikayetler üzerine devam eden soruşturmayı belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Obezite Ameliyatı Skandalı: 197 Eylem İddianamesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin