1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP’li Milletvekili Gürer: Gıda İle İlgili İşlerde Çalışanların Sağlığı Önemli

CHP’li Milletvekili Gürer: Gıda İle İlgili İşlerde Çalışanların Sağlığı Önemli

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Niğde Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, gıda güvenliği ve güvencesinin yanı sıra gıda sektöründe çalışanların sağlığının da önemli olduğunu vurgulayarak, göç yoluyla gelen ve mültecilerin kayıt dışı olarak farklı işlerde çalıştığına dikkat çekti. Gürer, bu durumun sağlık açısından önemli olduğunu belirtti.

Gürer, 1930 yılında kabul edilen Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’na dikkat çekerek, gıda ile ilişkili işlerde çalışanların portör muayenesinden geçerek bulaşıcı hastalık taşımadıklarını belgelemeleri gerektiğini ancak bu zorunluluğun 2011 yılında kaldırıldığını söyledi. Bu durumun sağlık açısından risk oluşturabileceğini belirten Gürer, konunun araştırılması gerektiğini ifade etti.

Gürer, gıda sektöründeki taklit ve tağşiş konusunda toplumda hassasiyet oluşturduğunu belirterek, gıda üretenlerin sağlıklarının da önem taşıdığını vurguladı. Bu nedenle, Meclis araştırması yapılmasının toplum sağlığı için önemli olduğunu belirtti.

Gürer, gıda sektöründe çalışanların düzenli sağlık kontrollerinden geçmelerinin önemine değinerek, portör muayenesinin kaldırılmasının sağlık açısından risk oluşturabileceğini ve gerekli önlemlerin alınması gerektiğini söyledi. Hijyen standartlarının korunmasının önemine vurgu yapan Gürer, portör muayenesinin yeniden uygulanmasının gerekip gerekmediğinin araştırılması gerektiğini belirtti.

Gürer, gıda sektöründe çalışanlar için portör muayenesi uygulamasının kaldırılmasının sağlık ve hijyen sorunlarının tespiti ve gerekli önlemlerin alınması amacıyla Meclis araştırması talep etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’li Milletvekili Gürer: Gıda İle İlgili İşlerde Çalışanların Sağlığı Önemli
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin