1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İddianame Açıklandı: CHP, ‘Yenidoğan Çetesi’ İhmallere Karışan Eski Sağlık Bakanlarını Suçlayacak!

İddianame Açıklandı: CHP, ‘Yenidoğan Çetesi’ İhmallere Karışan Eski Sağlık Bakanlarını Suçlayacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP, bilinen 12 bebeğin öldürülmesi olayına karışan ve kamuoyunda “yenidoğan çetesi” olarak bilinen suç örgütünün tespitinde ihmalleri olduğunu düşündüğü eski sağlık bakanları Mehmet Müezzinoğlu ve Fahrettin Koca ile Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu hakkında görevi kötüye kullanmaktan dolayı suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. CHP Genel Başkan Yardımcıları Gamze Taşcıer ve Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz, milletvekilleri, İl Başkanı ve partililerle 22 Ekim 2024 Salı günü Sıhhiye Adliyesine ‘yenidoğan çetesinin’ kullandığı hastanelerden biri olan Avcılar Hastanesi’nin sahibi eski Sağlık ve Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, dönemin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve dönemin İl Sağlık Müdürü olan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu hakkında görevi kötüye kullanmaktan dolayı suç duyurusunda bulunacağını duyurdu.

Olayın nasıl ortaya çıktığına dair detaylar da belirtildi. İstanbul’da özel hastanede yoğun bakım ünitesine yatırılan 12 bebeğin ihmalden öldüğü iddiasının ardından Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmış, 22’si tutuklu 47 şüpheli hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlanmıştı.

İddianamede şüphelilere yöneltilen suçlamalar arasında “kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi”, “nitelikli dolandırıcılık”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” ve “resmi belgede sahtecilik” suçlarından ceza talep ediliyordu.

Suç örgütünün lideri olduğu iddia edilen Doktor Fırat Sarı’nın ve diğer şüphelilerin yaptığı ihmal ve hatalar raporlara yansımıştı. Ölen bebeklerin bazılarının gereken tıbbi müdahalelerin yapılmadığı, doktorların görevlerini ihmal ettikleri belirtiliyordu.

Ailelerin ifadelerinde, bebeklerini kaybetmenin acısını ve yaşadıkları süreci anlatmışlardı. Olayın nasıl deşifre edildiği ve savcının tehdit edilmesi gibi ayrıntılar da iddianamede yer almıştı.

İddianamede, şüphelilere yüklenen suçlamalar ve talep edilen cezalar detaylı bir şekilde aktarılmıştı. Soruşturmanın mahkeme tarafından değerlendirildiği ve sürecin devam ettiği belirtilmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İddianame Açıklandı: CHP, ‘Yenidoğan Çetesi’ İhmallere Karışan Eski Sağlık Bakanlarını Suçlayacak!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin