1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP Sözcüsü Deniz Yücel: Özgür Özel’in Selahattin Demirtaş ziyareti önemli!

CHP Sözcüsü Deniz Yücel: Özgür Özel’in Selahattin Demirtaş ziyareti önemli!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yakında gerçekleştireceği Doğu ve Güneydoğu ziyaretleri öncesinde Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etmesini önemli ve anlamlı bulduğunu belirtti. Yücel, CHP olarak toplumun çeşitli kesimleriyle buluşarak onların sorunlarına çözüm üretmek için kararlı bir şekilde çalıştıklarını vurguladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ı Edirne cezaevinde ziyaret etmişti. Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Meclis’te DEM Partili’ler ile el sıkışmasını eleştirerek, bu ziyaretin siyasi bir anlam taşıdığını belirtti.

Yaklaşan Doğu ve Güneydoğu ziyaretleriyle ilgili konuşan Yücel, Genel Başkan Özel’in bölgedeki esnaf ve sivil toplum örgütleri ile bir araya geleceğini ancak daha önce sağlık sorunları nedeniyle iptal edilen bu ziyaretlerin tekrar düzenleneceğini açıkladı. Yücel, bu ziyaretler öncesi Özel’in Demirtaş ile bir araya gelmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Toplumsal şiddet olaylarına değinen Yücel, adalet sisteminin çökmesi ve cezasızlık algısının artmasının bu durumu tetiklediğini belirtti. Suçluların ceza almamasının sorunun temelini oluşturduğunu söyleyen Yücel, infaz kanunundaki sürekli değişikliklerin sistemi zayıflattığını ifade etti.

Yücel, artan toplumsal şiddet karşısında tüm siyasi partilerin birlikte adım atması gerektiğini belirtti. İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe konulması ve caydırıcı ceza sistemleri oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Yücel ayrıca, Savunma Sanayi Destekleme Fonu’na dair alınan kararın ertelenmesine ilişkin eleştirilerde bulundu ve iktidarın mülteci politikasını sorguladı. Türkiye’nin istihdam sorunlarına çözüm bulunması gerektiğini belirten Yücel, Suriyelilerin istihdam edilmesine ilişkin politikaları eleştirdi.

Son olarak, İsrail’in uzun süredir Orta Doğu’da yarattığı gerilime değinen Yücel, Türkiye’nin bölgesel politikalarını sorguladı ve İsrail’in bölgeyi boşaltma politikalarına karşı çıkılması gerektiğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Sözcüsü Deniz Yücel: Özgür Özel’in Selahattin Demirtaş ziyareti önemli!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin