1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. Beşiktaş’ta kaleci sıkıntısı! Lyon ve Galatasaray derbisi öncesi büyük sorun

Beşiktaş’ta kaleci sıkıntısı! Lyon ve Galatasaray derbisi öncesi büyük sorun

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’nde oynayacağı Lyon ve Süper Lig’de karşılaşacağı Galatasaray maçları öncesinde ciddi bir sıkıntı ile karşı karşıya. Takımda yedek kaleci pozisyonunda olan Ersin Destanoğlu, sakatlığı nedeniyle bir süredir sahalardan uzak kalmıştı. Milli ara döneminde problemler yaşayan ve kadrodan çıkarılan Mert Günok ise lig maçına yetişmiş ve Konyaspor karşılaşmasında görev almıştı. Ancak 35 yaşındaki tecrübeli kalecinin, Konya maçında sol omzunda yaşadığı sakatlık sonrası çekilen MR sonucunda sol omuz üst kas grubunda tendon yaralanması tespit edildi.

Takımın değişmez kalecisi olan Mert’in tedavisi başladı ancak Lyon ve Galatasaray maçlarında forma giymesinin mümkün olmadığı belirtildi. Ersin Destanoğlu ise henüz tam anlamıyla iyileşmedi ancak Lyon maçında sahada olabilmesi için büyük bir çaba sarf ediliyor. Eğer Ersin de yetişemezse, Perşembe günkü karşılaşmada 19 yaşındaki kaleci Göktuğ Baytekin görev alacak.

Bu sezon üçüncü kez sakatlık yaşayan Mert, daha önce bir omuz ve bir diz sakatlığı yaşamıştı. Bu seferki sakatlığı ise yine omuzundan kaynaklanıyor. Bu sebeple daha önce Beşiktaş’ta 1, Milli Takım’da da 2 karşılaşmada forma giyememişti.

Beşiktaş’ın altyapısından yetişen ve şu anda formasını giyen Mert’in yokluğunda kaleyi koruma görevi Göktuğ Baytekin’e düşebilir. 19 yaşındaki genç kaleci, geçen sezon A takıma yükseltilmiş ancak henüz resmi bir maçta görev almamıştı. Göktuğ, hazırlık maçlarında ise 4 maçta toplam 166 dakika süre almıştı. İstanbul doğumlu olan genç file bekçisi, 1.86 boyunda ve Beşiktaş’ın gelecekteki kalecisi olarak görülüyor.

Sonuç olarak, Beşiktaş’ta kaleci pozisyonunda yaşanan sakatlık sorunları, Lyon ve Galatasaray maçları öncesinde büyük bir handikap olarak karşımıza çıkıyor. Mert’in tedavisi devam ederken, Ersin’in yetişememe ihtimali durumunda Göktuğ’un kalede görev alması bekleniyor. Siyah-beyazlıların genç kalecisinden ise bu zorlu maçlarda beklenen performansı sergilemesi isteniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Beşiktaş’ta kaleci sıkıntısı! Lyon ve Galatasaray derbisi öncesi büyük sorun
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin