1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Demirtaş’tan Bahçeli’ye: “Devamı için siyasete şans tanımalıyız”

Demirtaş’tan Bahçeli’ye: “Devamı için siyasete şans tanımalıyız”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin DEM Partililer ile Meclis’te tokalaşmasıyla ilgili olarak, “devamının gelmesi için siyasete şans tanınması gerektiğini” söyledi. CHP lideri Özgür Özel ile yaptıkları görüşmeye dair detaylar veren Demirtaş, “Seçim hesaplarına girmeden, ittifak yarışlarıyla tartışmanın önünü kesmeden, barış için herkesin katkısının önemine değindim” dedi.

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Demirtaş, CHP lideri Özel’in kendisine yaptığı ziyaret sonrası bir açıklama yaptı. Demirtaş, siyasetteki “yumuşama” tartışmalarıyla ilgili olarak, “Sürecin ayaklarının yere basması, ete kemiğe bürünmesi isteniyorsa yapılması gereken ilk şey, hukukun üstünlüğüne her alanda saygı duymaktır” dedi. Demirtaş, “Türkiye’deki sorunların çözüm yolu siyaset, çözüm kurumu da TBMM’dir” vurgusu yaptı.

Demirtaş’ın açıklaması şöyle: “Bugün, CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel ile görüştük. Sayın Özel’e, ziyareti nedeniyle teşekkürlerimi sunuyorum. Toplumsal birliğe, güçlü beraberliğe, adalete ve barışa susamış, ekonomik krizin yol açtığı yoksullukla boğuşan halkımızın yararına olduğuna inandığımız tüm konuları samimiyetle tartışma fırsatımız oldu.”

Türkiye’deki siyasi gelişmelere de değinen Demirtaş, özellikle barış, adalet ve demokrasi gibi konuların önemine vurgu yaptı.

Öte yandan, İsrail’in Gazze operasyonunun bölgesel krize yol açmasıyla birlikte Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamalar dikkat çekti. Erdoğan, İsrail’in Türkiye’yi hedef alabileceğine dair uyarılarda bulundu.

Ayrıca, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin DEM Parti ile yaptığı tokalaşma ve barış çağrısı da siyasi çevrelerde yankı uyandırdı. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Bahçeli’nin jestini olumlu bulduğunu belirtirken, Türkiye’de yaşanan sorunların çözümü için sağlıklı bir politik programın oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Tüm bu gelişmeler, Türkiye’deki siyasi atmosferde yeni bir döneme işaret ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Demirtaş’tan Bahçeli’ye: “Devamı için siyasete şans tanımalıyız”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin