1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Interpol’ün Aradığı İsrailli Organ Kaçakçısı Türkiye’de mi Yaşıyor? Skandal İddialar Ortaya Çıktı!

Interpol’ün Aradığı İsrailli Organ Kaçakçısı Türkiye’de mi Yaşıyor? Skandal İddialar Ortaya Çıktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a, “İsrail ve Arnavutluk’ta hakkında gözaltı kararı çıkmış ve Interpol kırmızı bülteni ile aranan bir şahıs, ülkemizde nasıl serbestçe ticari faaliyetlerine devam ediyor” diye sordu. Boris Wolfman isimli İsrailli organ kaçakçısının Türkiye’de yedi yıldır yaşadığı iddialarını Meclis gündemine taşıyan Demir, Adalet Bakanı Tunç’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Demir, Tunç’a yöneltilen sorularda, “Interpol kırmızı bülteni ile ‘organ ticareti ve kasti insan ölümüne sebebiyet vermek’ suçlamalarından aranan İsrail vatandaşı Boris Wolfman’ın 2017 yılından bu yana Türkiye‘de yaşadığı iddiası doğru mudur? Bu iddialar doğru ise Boris Wolfman’ın yargılaması ülkemizde devam etmekte midir? İsrailli organ kaçakçısı hangi gerekçe ile serbest bırakılmıştır” şeklinde sorular yöneltti.

CHP’li Demir, Boris Wolfman’ın tutuklandıktan sonra delil yetersizliğinden serbest bırakıldığını belirterek, 2018 yılında Özkan Çelik isimli kişi üzerine bir şirket kurduğunu ve bu şirketten iktidara yakın basında övgülerle bahsedildiğini ifade etti. Arnavutluk güvenlik güçlerinin Wolfman hakkında hazırladığı raporda organ ticareti yaptığına dair bulguların olduğunu söyleyen Demir, bu durumun Türkiye’deki faaliyetleriyle bağlantılı olabileceğini vurguladı.

Demir, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a yönelik organ mafyası iddialarıyla ilgili yazılı soru önergesi verdi. “Interpol kırmızı bülteni ile aranan İsrail vatandaşı Boris Wolfman’ın 2017 yılından bu yana Türkiye‘de yaşadığı iddiası doğru mudur?” şeklinde sorular yöneltti ve Boris Wolfman’ın hangi gerekçe ile serbest bırakıldığını sordu. Ayrıca, Boris Wolfman’ın Arnavutluk’ta yaptığı faaliyetlerin Türk makamlarına ulaşıp ulaşmadığını ve Rusya arasındaki organ kaçakçılığı ile bir bağlantısının olup olmadığını sorguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Interpol’ün Aradığı İsrailli Organ Kaçakçısı Türkiye’de mi Yaşıyor? Skandal İddialar Ortaya Çıktı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin