1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç’un Hükümeti Sert Eleştirileri: Vergi, Savunma Politikaları ve Kadına Şiddet!

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç’un Hükümeti Sert Eleştirileri: Vergi, Savunma Politikaları ve Kadına Şiddet!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu.

Hatimoğulları Oruç’un konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, hükümetin ekonomik ve savunma politikalarını sert bir şekilde eleştirdi. Hatimoğulları, hükümetin “Çelik Kubbe” projesi adı altında yeni bir vergi uygulamasına gitme çabasını eleştirdi ve “100 bin TL üstü kredi kartı limiti olanlardan 750 TL vergi alacaklarını açıkladılar. İktidar, gelirimizden vergi alıyor, yetmiyor; şimdi de borçtan vergi almaya çalışıyorlar” dedi.

Güvenlik politikalarını da sorgulayan Hatimoğulları, “Güvenlik adıyla toplumun işini, aşını çalıyorlar ve bir avuç zenginin kasasına dolduruyorlar. Kamunun bütün varlıklarını satanların derdi milli güvenlik değil; dertleri sarayın ve yandaşlarının güvenliği” şeklinde konuştu.

S-400 savunma sistemlerinin alımını da eleştiren Hatimoğulları, “S-400’leri alırken ‘havadan saldırıya uğrayabiliriz’ dediler. Ne oldu? Bu sistemleri neden aldınız? Bu kadar parayı neden çürümek üzere depolara gönderdiniz?” diye sordu.

Hatimoğulları, vatandaşlara da uyarılarda bulunarak, “Bu iktidar ‘milli güvenlik’ deyince herkes ceplerini kontrol etsin. ‘Milli güvenlik deriz, halkı kandırırız’ dönemi bitti” şeklinde ifadeler kullandı.

Kadınlara yönelik şiddet ve ayrımcılığa da vurgu yapan Hatimoğulları, kadınların yaşadığı sorunları dile getirerek, hükümetin politikalarını eleştirdi.

Son olarak, sağlık sektöründeki sorunlara da dikkat çeken Hatimoğulları, “Yeni doğan bebek bile güvende değil. Bebeklerin canını çetelerin ticari malzemesi haline getirmişler. Çürümüşlüğün en dibi bu. Batsın sağlık sisteminiz, batsın düzeniniz” ifadelerini kullandı.

Hatimoğulları’nın açıklamaları ve eleştirileri gündemde büyük yankı uyandırdı. Detaylar için takipte kalın.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç’un Hükümeti Sert Eleştirileri: Vergi, Savunma Politikaları ve Kadına Şiddet!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin