1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Dinci Vakıfların Barınma Sorununu İstismarı: Namaz ve Sohbete Katıl Şartıyla Ücretsiz Barınma!

Dinci Vakıfların Barınma Sorununu İstismarı: Namaz ve Sohbete Katıl Şartıyla Ücretsiz Barınma!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KYK yurtlarının yetersiz kapasitesi ve ev kiralarındaki artışlar, öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamada zorluk çekmelerine sebep oluyor. Bunun fırsat bilen dinci vakıf ve dernekler, barınma sorunu yaşayan öğrencilere namaz ve sohbetlere katılma şartıyla ücretsiz barınma imkanları sunarak çekmeye çalışıyor.

Saadet Partisi’ne yakın Milli Gençlik Vakfı (MGV) tarafından Erzurum’da “5 vakit namaz kılan, haftada 1 gün yatsı namazı sonrası İslami sohbetlere katılma şartlarıyla” ücretsiz barınma ilanları yayınlandı.

Ücretsiz Erkek Misafirhanesi adlı ilanda, 3 kişilik odaların yanı sıra doğalgaz, güvenli internet, banyo, çamaşır makinesi ve mutfak gibi imkanlar sunulduğu belirtildi. İlanı görenlerden sigara içmemesi, 5 vakit namaz kılması ve haftada 1 gün yatsı namazı sonrası İslami sohbetlere katılması bekleniyor.

CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, yoksul öğrencilerin barınma sorununun istismar edildiğini belirterek, “Bu tür vakıf ve dernekler, devletin yetersiz desteği nedeniyle öğrencileri kullanarak kendi amaçları doğrultusunda hareket ediyorlar. Özellikle Erzurum’da barınma sorunu ciddi bir hal almış durumda. Bu durumu devlet politikalarının bir sonucu olarak değerlendiriyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dinci Vakıfların Barınma Sorununu İstismarı: Namaz ve Sohbete Katıl Şartıyla Ücretsiz Barınma!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin