1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. 8 Yaşındaki Narin Güran’ın Boğularak Öldürülmesiyle İlgili 4 Sanık Hakkında İddianame Hazırlandı!

8 Yaşındaki Narin Güran’ın Boğularak Öldürülmesiyle İlgili 4 Sanık Hakkında İddianame Hazırlandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’da yaşanan ve 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümü ile sonuçlanan cinayetle ilgili olarak 4 sanık hakkında iddianame hazırlandı. Narin Güran’ın cesedinin Eğertutmaz Deresi’ne gömüldüğü olayla ilgili olarak tutuklu 4 şüpheli hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sona erdi. Hazırlanan 12 sayfalık iddianame, Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunuldu. HTS ve daraltılmış baz kayıtlarına dayanarak, olay anında şüphelilerin aynı evde olduğu tespit edilen iddianamede, amca Salim Güran, anne Yüksel Güran, ağabey Enes Güran ve Nevzat Bahtiyar hakkında “iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Narin Güran’ın kaybolması ve ardından yapılan günlerce süren arama çalışmaları ile olayın detaylarını içeren iddianamede, şüphelilerin arama çalışmalarını engelleme çabalarına dikkat çekildi. Şüphelilerin ifadelerine ve aralarındaki çelişkilere de yer verilen iddianamede, şu ifadeler yer aldı: “Dosya kapsamında bulunan HTS analiz raporları, dar alan baz çalışmasına ilişkin bilirkişi raporu dikkate alındığında; tüm şüphelilerin ikametlerinde olduğunun net bir biçimde belirlenmesi, zaman ve mekan birliği içinde olan şüphelilerin fikir ve eylem birlikteliği içerisinde iştirak iradesiyle hareket ederek öldürme eylemi üzerinde ortak hakimiyet kurdukları ve belirlenemeyen bir sebep ve saikle Narin Güran’ı boğarak öldürdükleri ve suçu müşterek olarak işledikleri kanaatine varıldı.”

Şüphelilerin ayrıntılı sorguları ve olayın meydana geliş sürecine ilişkin delillerin incelenmesi sonucunda, Narin Güran’ın ölümünde şüphelilerin ortak bir iradeyle hareket ettiği ve suçu birlikte işledikleri belirlendi. Bu nedenle, şüphelilere ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan davada, şüpheliler hakkındaki suçlamaların mahkeme tarafından değerlendirilmesi ve adaletin yerine getirilmesi beklenmektedir. Bu acı olayın ardından Narin Güran’a karşı işlenen suçun cezalandırılması gerektiği ve ailesine adaletin sağlanması için sorumluların mahkum edilmesi gerektiği belirtilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
8 Yaşındaki Narin Güran’ın Boğularak Öldürülmesiyle İlgili 4 Sanık Hakkında İddianame Hazırlandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin