1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. MHP Lideri Bahçeli’nin Öcalan Çağrısına Yankı: ‘Meşru Muhatap Dem Partililerdir’

MHP Lideri Bahçeli’nin Öcalan Çağrısına Yankı: ‘Meşru Muhatap Dem Partililerdir’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Öcalan çağrısına yanıt verdi. Kılıç, “Mesaj versin istiyorlarsa, tecritten çıkarsınlar mesajını alsınlar. Bunun dışında terörist başının Meclis kürsüsünde konuşması değil telaffuz, tahayyül bile edilemez. Meşru muhatap aranıyorsa minderden kaçmalarına gerek yok. Meşru muhatap TBMM’deki DEM Partililerdir. Onlar zaten Meclis’tedir kürsü önlerindedir. Yapacakları açıklama için mikrofonu ellerinden alan, konuşmalarına mani olan kimse yok. Konuşsunlar, silah bırakma çağrısında bulunsunlar” dedi.

YRP’li Suat Kılıç, partisinin genel merkezinde yapılan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bir gazetecinin MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “Terörist başı gelsin TBMM’de terörün lağvedildiğini haykırsın” sözlerine ilişkin sorusuna Kılıç, “’Tecrit koşulları yumuşatılsın’ diyor. Tecrit koşulları değiştirilebilir. Adalet Bakanı istiyorsa, hükümetin bu konuda eğilim ve isteği varsa terörist başıyla ilgili olarak da tecrit koşullarını yumuşatabilirler. Eğer terörist başı örgüte silah bırakma çağrısında bulunacaksa bu çağrıyı İmralı’dan yapabilir. Mesaj versin istiyorlarsa tecritten çıkarsınlar, mesajını alsınlar. Bunun dışında teröristbaşının Meclis kürsüsünde konuşması değil telaffuz, tahayyül bile edilemez. Meşru muhatap aranıyorsa minderden kaçmalarına gerek yok. Meşru muhatap TBMM’deki DEM Partililerdir. Onlar zaten Meclis’tedir kürsü önlerindedir. Yapacakları açıklama için mikrofonu ellerinden alan, konuşmalarına mani olan kimse yok. Konuşsunlar, silah bırakma çağrısında bulunsunlar. Kendilerine oy veren Kürt kardeşlerimizin, vatandaşlarımızın, terörsüz bir Türkiye özlemine Meclis’te yapacakları çağrılarla tercüman olsunlar. Bunun dışında terörist başının Meclis’e gelmesi, kürsüde konuşma ya da çağrı yapması değil telaffuz, tahayyül dahi edilemez” açıklamasında bulundu. (ANKA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MHP Lideri Bahçeli’nin Öcalan Çağrısına Yankı: ‘Meşru Muhatap Dem Partililerdir’
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin