1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. IMF’den Türkiye için Sarsıcı Revizyon: 2024 ve 2025 Büyüme Beklentileri Düşüyor

IMF’den Türkiye için Sarsıcı Revizyon: 2024 ve 2025 Büyüme Beklentileri Düşüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda IMF’nin bugün açıkladığı “Global Ekonomik Görünüm Raporu” hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, Türkiye için 2024 ve 2025 yılı büyüme beklentilerinin revize edildiğini belirtti. 2024 yılı büyüme beklentisi yüzde 3,6’dan yüzde 3’e, 2025 yılı büyüme beklentisi de yüzde 3,2’den yüzde 2,7’ye düşürüldü.

Yılmaz’ın sunumunda küresel ekonomideki gelişmelere de değindi. Salgın sonrası ekonomik büyümenin yavaşlaması, jeopolitik risklerin artması ve emtia fiyatlarının tarihi zirvelere çıkması gibi faktörlerin küresel ekonomiyi etkilediğini vurguladı. IMF’nin raporunda da dünya ekonomisinin istikrarlı bir şekilde büyümeye devam edeceği öngörüldü, fakat küresel iktisadi faaliyetin belirsizliklerle karşı karşıya olduğuna dikkat çekildi.

Komisyon toplantısına Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı İlhan Hatipoğlu, Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Osman Cevdet Akçay ve diğer bürokratlar da katıldı. Yılmaz, Türkiye’nin bütçe politikalarının, küresel riskleri en aza indirecek şekilde hazırlandığını ifade etti. IMF’nin raporunda Türkiye’nin ekonomik görünümüne ilişkin yapılan revizyonun yanı sıra, dünya ekonomisindeki genel trendler hakkında da bilgi verildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
IMF’den Türkiye için Sarsıcı Revizyon: 2024 ve 2025 Büyüme Beklentileri Düşüyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin