1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Atatürk’ün Ebediyete İntikalinin 86. Yıl Dönümünde 10 Kasım’ı Anma Törenleri

Atatürk’ün Ebediyete İntikalinin 86. Yıl Dönümünde 10 Kasım’ı Anma Törenleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk milletinin bağımsızlığı ve özgürlüğü için verdiği mücadele ile tarihe adını altın harflerle yazdırmış olan Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 86. yıl dönümü, yurdun dört bir yanında yas içinde anılacak. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da, 10 Kasım tatil olmayacak. 10 Kasım tarihi, resmi tatil takviminde yer almıyor. Ancak, Türkiye’de 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü olarak ulusal yas günü olarak kabul ediliyor. Bu anlamlı günde, ülke genelinde resmi törenler düzenlenir ve Atatürk için saygı duruşunda bulunulur. Ayrıca, okullarda ve diğer eğitim kurumlarında Atatürk’ün hayatı ve eserleri hakkında çeşitli etkinlikler düzenlenir.

10 Kasım günü, her yıl olduğu gibi saat 09:05’te ülke genelinde bir dakikalık saygı duruşu yapılacak ve sirenler çalınacak. Bu saygı duruşu, Türk milletinin Atatürk’e olan sonsuz sevgi ve saygısını bir kez daha gösterme fırsatı olacak.

Anma gününde birçok kişi ve kurum, 10 Kasım şairlerin kaleme aldığı duygu yüklü şiirlerle Atatürk’ü anacak. Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın “10 Kasım Türküsü”, Atatürk’ün mustafa oluşunu ve onun izinde yürümeyi ifade ederken, aynı şairin “On Kasım’larda Yürümek” şiiri ise Atatürk’ün izinden gitme kararlılığını ve onun yolunda yürüme azmini vurguluyor. Aşık Veysel’in “Ağlayalım Atatürk’e” adlı şiiri ise Atatürk’ün ölümünden duyulan derin üzüntüyü ve ona duyulan saygıyı dile getiriyor.

Atatürk’ün eserleri ve hayatı, her yıl 10 Kasım’da olduğu gibi bu yıl da öğrencilere anlatılacak, etkinlikler düzenlenecek ve gençler Atatürk’ün vatanseverliği ve devrimleri hakkında bilgi sahibi olacaklar. Bu özel günde, Atatürk’ün Türk milleti üzerinde bıraktığı derin etki bir kez daha hissedilecek ve onun fikirleri ve idealleri gelecek nesillere aktarılacak.

Türk milleti, 10 Kasım’da Atatürk’ü bir kez daha derin bir saygı ve minnetle anacak ve onun bıraktığı mirası koruma kararlılığını bir kez daha ortaya koyacak. Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 86. yıl dönümü, Türk milleti için her yıl olduğu gibi bu yıl da anlamlı ve duygusal bir şekilde kutlanacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Atatürk’ün Ebediyete İntikalinin 86. Yıl Dönümünde 10 Kasım’ı Anma Törenleri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin