1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. BMW, 1,5 Milyon Aracın Geri Çağrılması Sonrasında İlk Büyük Kazanın Gerçekleştiği Ortaya Çıktı!

BMW, 1,5 Milyon Aracın Geri Çağrılması Sonrasında İlk Büyük Kazanın Gerçekleştiği Ortaya Çıktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BMW, 1,5 milyon aracın geri çağrılması sonrasında ilk büyük kazanın gerçekleştiğini duyurdu. Bu durum, BMW AG üzerinde artan bir baskı oluşturuyor. Kazada, sadece birkaç ay önce BMW X7 modelini satın alan bir sürücü, ailesiyle tatildeydi. Fren sistemi arızası, hız sınırlı bir otoyolda meydana geldi ve araçtaki ABS ve DSC sistemleri devre dışı kalınca, sürücü freni aşırı bir şekilde kullanmak zorunda kaldı. Buna rağmen, yaklaşık 200 metre boyunca fren mesafesi katettikten sonra çarpışma kaçınılmaz oldu. BMW’nin mobilite garantisi olmasına rağmen, sürücüye aracının kullanılamaz durumda olduğu iletildi ve trenle yolculuk yapması önerildi. Üç gün sonra, ABS ve DSC sistemlerinde bir arıza olabileceğine dair geri çağırma bildirimi aldı. Bu bildirim, sürücünün kazanın nedenini daha iyi anlamasını sağladı.

Bir Alman gazetesinin BMW’ye yönelttiği sorulara şirket, kazayla ilgili bilgilere sahip olduklarını ve fren sisteminin sağlıklı olduğunu ifade etti. Ancak birkaç gün sonra, sürücüye aracında bir sistem arızası olduğunu ve entegre fren sisteminin (IBS) değiştirilmesi gerektiği bildirildi. Bu durum, BMW’nin durumu gizlemeye çalıştığı yönündeki iddiaları güçlendirdi.
BMW, yaklaşık 400.000 araç için teslimatları durdurma kararı aldı. Bu araçlar, yazılım güncellemeleri yapılmadan ve gerekirse yeni fren sistemleri takılmadan teslim edilmeyecek. Gerekli yedek parçaların temin edilmesinin ise 3 ila 5 ay süreceği öngörülüyor. BMW, araç sahiplerinin bilgi yazısını imzalayıp onaylamadan araçlarını teslim almalarına izin vermiyor.

Yeni araç satın alan müşteriler, yasal garanti haklarını talep edebilir. Bu haklar, araç alım tarihinden itibaren iki yıl boyunca geçerlidir;. Dolayısıyla 2022’de alınan araçların garantisi 2024 sonunda sona erecektir. Müşteriler ayrıca, yaşanan sorunlar nedeniyle geri iade veya tazminat talep etme hakkına da sahiptir. BMW geri çağırma işlemi kapsamında şu modellerde problem yaşandığını belirtti: BMW 2 Serisi Active Tourer, BMW X1 ve iX1, BMW XM, BMW X5 LCI, BMW X6 LCI ve X6M LCI, BMW X7 LCI, BMW 5 Serisi Sedan (i5 dahil), BMW 7 Serisi Sedan, BMW Alpina XB7, Mini Cooper ve Mini Countryman ile Rolls-Royce Spectre.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
BMW, 1,5 Milyon Aracın Geri Çağrılması Sonrasında İlk Büyük Kazanın Gerçekleştiği Ortaya Çıktı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin