1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İTO Başkanı Avdagiç: Avrupalı Diplomatlar, Türk İş Dünyasına Fırsat Ver…

İTO Başkanı Avdagiç: Avrupalı Diplomatlar, Türk İş Dünyasına Fırsat Ver…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı olan Şekib Avdagiç, iş dünyasının Schengen vizesi konusundaki sorunlarına dikkat çekerek AB yetkililerini eleştirdi. Avdagiç, iş adamıların Avrupa’ya girişine izin verilmediğini söyleyerek, bu durumun sonucunda iş insanlarının Çin’e yönelmesinin doğal bir sonuç olduğunu ifade etti. SIAL Paris Gıda Fuarı’nda 346 firma ile milli katılım düzenleyen İTO’nun Başkanı, vize sorununun devletler arasında çözülebileceğini ve bu konuda AB yetkilileri ile düzenli olarak iletişim halinde olduklarını belirtti. Avdagiç, umutlu olduklarını ve vize konusunda ilerleme sağlanacağını umduklarını dile getirdi.

Avdagiç, yapılan görüşmelerde AB yetkililerinin sıkça tekrarladığı gerekçeleri eleştirdi. Vize başvurularındaki artış ve geri dönüş yapmayan kişi sayısındaki artış iddialarını kabul etmeyen Avdagiç, kısa süreli vizelerin tekrar başvuru yapılmasına neden olduğunu ve bu durumun gerçek başvuru sayısında bir artış oluşturmadığını belirtti. Ayrıca Avdagiç, AB’nin mülteci sorununu vize politikasını gerekçe göstermesine de karşı çıkarak bu durumun teknik açıdan tutarlı olmadığını vurguladı.

İTO Başkanı, vize konusunda AB’nin Türk iş insanlarına ayrımcılık yaptığını ve bu durumun Türkiye’nin dış ticaretine olumsuz etkileri olduğunu söyledi. Avdagiç, AB’nin hem Çin’in ticari baskısından şikayet ettiğini hem de Türkiye’deki iş insanlarına kısıtlamalar getirdiğini belirterek Avrupa diplomatlara sert şekilde eleştirilerde bulundu. Avdagiç, Türk iş insanlarının ülkelerine giriş yapmasına izin verilmemesinin sonucunda bu kişilerin Çin’den makine alması durumunda Avrupa’nın Çin’e şikayet etmesini eleştirdi ve AB’nin bu tavrıyla kendine zarar verdiğini ifade etti.

Sonuç olarak, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, AB’nin vize politikalarının Türk iş dünyasına olumsuz etkileri olduğunu ve bu konuda çözüm bulunması gerektiğini vurguladı. Avdagiç, iş dünyasının AB ülkelerine girişine izin verilmesi ve ticaretin engellenmemesi gerektiğini belirterek AB yetkililerine çağrıda bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İTO Başkanı Avdagiç: Avrupalı Diplomatlar, Türk İş Dünyasına Fırsat Ver…
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin