1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kazakistan’ın Dev Şirketi Hepsiburada’yı Satın Aldı! – İşte Detaylar

Kazakistan’ın Dev Şirketi Hepsiburada’yı Satın Aldı! – İşte Detaylar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kazakistan’ın en büyük grubu olan Kaspi.kz’nin CEO’su Mikhail Lomtadze, Almatı’daki Kursiv Ekosistemler Forumu’nda Hepsiburada’nın satın alınmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Lomtadze, bu kararın hem sezgi hem de analizin birleşimini gerektirdiğini belirtti. Türkiye’nin büyük pazar hacmi ve ekonomisi nedeniyle çekici geldiğini ifade ederken, asıl etkenin Hepsiburada şirketinin güçlü yönetim ve vizyonu olduğunu vurguladı.

Yerel işletmelerin rekabet gücünü artırmak adına bu tür yatırımların çok önemli olduğunu dile getiren Lomtadze, Kaspi.kz’nin sunduğu teknolojilerin en iyileri olduğuna inandığını belirtti. Türkiye’deki dijital dönüşüme katkı sağlayacağına inandığı bu yatırımın ülkenin gelişimine olumlu etkiler yapacağını ifade etti.

Kaspi.kz, Hepsiburada’nın yüzde 65.41’ini 1,13 milyar dolar karşılığında satın almak için anlaşmaya vardığını duyurdu. Açıklamaya göre, Hepsiburada’nın sermayesinin yüzde 65.4’üne karşılık gelen A ve B sınıfı hisselerin satın alınması için Doğan ailesi üyeleriyle anlaşma imzalandı. Bu anlaşma doğrultusunda, 2024 yılında Kaspi.kz, Hanzade Doğan, Vuslat Doğan Sabancı, Begüm Doğan Faralyalı, Arzuhan Doğan Yalçındağ, Işıl Doğan ve D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş. adına A ve B grubu hisselerin yüzde 65.4’ünü temsil eden devir için sözleşme imzaladı. Satın alma işleminin 2025’in ilk yarısında sonuçlanması beklenmektedir.

Toplamda 1,13 milyar dolarlık bu anlaşmanın 600 milyon dolarlık kısmı anlaşmanın kapanışında, geri kalanı ise kapanış sonrası altı ay içinde ödenecektir. Bu satın alım işleminin gerçekleşmesi için gerekli izinlerin alınmasının ardından sonuçlanması beklenmektedir. Bu büyük yatırımın Türk e-ticaret sektörüne ve dijital ekosistemine olumlu katkılar sağlayacağı düşünülmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kazakistan’ın Dev Şirketi Hepsiburada’yı Satın Aldı! – İşte Detaylar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin