1. Haberler
  2. Ankara
  3. Rutte’den Türkiye’ye Destek Açıklaması: “NATO, Türkiye’nin Yanında!”

Rutte’den Türkiye’ye Destek Açıklaması: “NATO, Türkiye’nin Yanında!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Ankara’dan gelen ölü ve yaralı haberlerinden endişe duyduğunu belirterek, “NATO, Türkiye’nin yanında olduğunu ifade ediyor ve terörizmi şiddetle kınıyoruz. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz.” dedi. Rutte ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini ve NATO’nun Türkiye’ye desteğini ilettiğini açıkladı.

Ankara’da yaşanan olaylar sonrasında Rutte’nin açıklamaları uluslararası camiada da yankı uyandırdı. Rutte’nin, Türkiye’nin terörle mücadelesine olan destek ve dayanışma mesajlarına, diğer ülkelerden de olumlu yanıtlar aldığı belirtildi. NATO’nun da Türkiye’ye verdiği desteğin altını çizen Rutte, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak Türkiye’nin yanında olduklarını belirtti.

Yaşanan olayların ardından Türkiye’nin başta Avrupa olmak üzere dünya genelinde destek görmesi, terörizme karşı ortak bir tavır alınmasına olanak sağladı. Rutte’nin açıklamaları, Türkiye’nin terörle mücadelesine verilen desteklerin artması yönünde de olumlu bir adım olarak değerlendirildi. Bu desteklerin, terörle mücadele konusunda uluslararası iş birliğini güçlendirme yolunda da önemli bir adım olduğu belirtildi.

Rutte’nin, Ankara’da meydana gelen terör saldırıları sonrasında NATO ve diğer ülkelerle yaptığı görüşmeler, Türkiye’nin terörle mücadelesine verilen desteklerin artmasında etkili oldu. Rutte’nin açıklamalarıyla birlikte Türkiye’nin terörizmle mücadelesine olan desteği artarken, uluslararası camiada da bu konuya karşı duyarlılık oluştu.

Rutte’nin Ankara’daki gelişmelerle ilgili yaptığı açıklamaların ardından, Türkiye’nin terörle mücadelesine olan destekleri artış gösterdi. NATO’nun da Türkiye’ye verdiği destek, terörle mücadele konusunda uluslararası iş birliğinin güçlenmesine olanak sağladı. Rutte’nin can A’yı oluşturan açıklamaları, Türkiye’nin terörle mücadelesine verilen desteklerin artması yönünde önemli bir adım olarak değerlendirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Rutte’den Türkiye’ye Destek Açıklaması: “NATO, Türkiye’nin Yanında!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin