1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, Devlet Bahçeli’ye Sert Tepki Gösterdi: “Burası Atatürk’ün Meclisi!”

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, Devlet Bahçeli’ye Sert Tepki Gösterdi: “Burası Atatürk’ün Meclisi!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Genel Başkanı olan Müsavat Dervişoğlu, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Toplantısı’nda konuşma yaptı. Konuşmasında Devlet Bahçeli’nin Abdullah Öcalan’a dair çağrısından bahsetti. Dervişoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini sorgulayan sürecin artık İmralı ve Kandil katillerini de içine alarak Türk milletine doğrudan savaş açtığını belirtti.

Dervişoğlu, başka siyasi figürler gibi belirsiz cümleler kurmak yerine net ve açık bir şekilde konuşacağını vurguladı. Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. yılına sadece bir hafta kaldığını ve zamanlarının kısıtlı olduğunu belirtti. Partisi olarak ihanetin çemberinin genişlediğini ve nefessiz bırakılabilecek bir sürece girildiğini ifade etti.

İYİ Parti lideri, tarihe sorumlulukla yaklaştıklarını ve kişisel çıkarlar uğruna değerlerinden taviz veremeyeceklerini belirtti. Türk milletine yapılan saldırının silahla değil, Türklüğe ve Türk değerlerine vurmak şeklinde gerçekleştiğini vurguladı. Bu durumun Alparslan Türkeş’in partisini saray vesayetine bağlayan işbirlikçilerle birlikte büyük bir ihanet olduğunu söyledi.

Dervişoğlu, ülkenin geleceğini ve devletin bekasını korumak adına Devlet Bahçeli’ye karşı durmanın en büyük ihanetlere karşı durmak olduğunu belirtti. Türk milletinin bağımsızlığının ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun önemine vurgu yaptı. Atatürk’ün meclisinde olduklarını ve bu meclise ihanetin yer bulamayacağını ifade etti. Türkiye’nin bağımsızlığının korunması için mücadele edeceklerini dile getirdi.

Dervişoğlu’nun konuşmasında iktidar partisi olan AK Parti-MHP-CHP-DEM partilerinin bir araya gelerek ulusal değerlere ihanet ettiği ve Türk milletine karşı savaş ilan ettiğine yönelik sert eleştiriler yer aldı. İYİ Parti lideri, ülkenin içinde bulunduğu durumun ciddiyetini vurgulayarak, bu sürece karşı koyacaklarını ve Türk milletinin birlik ve beraberliğini koruyacaklarını söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, Devlet Bahçeli’ye Sert Tepki Gösterdi: “Burası Atatürk’ün Meclisi!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin