1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. TUSAŞ’taki Terör Saldırısının Ardından Irak ve Suriye’ye Hava Harekâtı! DEM Parti: Siviller Tehlikede!

TUSAŞ’taki Terör Saldırısının Ardından Irak ve Suriye’ye Hava Harekâtı! DEM Parti: Siviller Tehlikede!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), TUSAŞ’taki terör saldırısının ardından Irak ve Suriye’nin kuzeyine hava harekâtı düzenlendiğini belirtti. DEM Parti gece yarısı bir açıklama yaparak bombardımanın sivil halkı tehlikeye attığını vurguladı.

MSB, akşam saatlerinde Irak ve Suriye’nin kuzeyine hava harekâtı başlattı. MSB açıklamasında, “Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde terörist hedeflere hava harekatı icra edilmiş, 32 hedef başarılı şekilde imha edilmiştir. Hava harekatlarımız kararlı şekilde devam etmektedir” ifadelerine yer verdi.

DEM Parti, bombardımanın sivil yaşam alanlarına yönelik olduğunu belirterek derhal son verilmesi çağrısında bulundu. Ayrıca, savaşın yıkıcı etkilerine dikkat çekerek tüm tarafları diyalog ve barışçıl çözüm yollarını benimsemeye çağırdı.

TUSAŞ’a yapılan terör saldırısında, 5 kişi şehit olurken 22 kişi de yaralandı. İki saldırganın öldürüldüğü saldırıyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler açıklama yaptı. Yerlikaya, PKK’nın saldırıyı gerçekleştirmiş olabileceğini belirtirken, Güler ise PKK’lılara hak ettikleri cezayı verdiklerini ifade etti.

Saldırıda toplam 5 polis yaralanırken, operasyonu gerçekleştiren 7 özel harekat polisi de yaralandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, saldırıyla ilgili soruşturma başlattı ve 9 cumhuriyet savcısını görevlendirdi.

Özgür Özel ve Bahçeli gibi siyasi figürler de saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundular. Özel, Türkiye’nin kardeşliği umudunu yitirmeyeceğini vurgularken, Bahçeli de milli birlik ve kardeşliğin önünde hiçbir projenin duramayacağını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TUSAŞ’taki Terör Saldırısının Ardından Irak ve Suriye’ye Hava Harekâtı! DEM Parti: Siviller Tehlikede!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin