1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Avrupa’da Saatler Geri Alınıyor: Saat Farkı Artıyor!

Avrupa’da Saatler Geri Alınıyor: Saat Farkı Artıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya genelinde gün ışığından daha fazla faydalanmak amacıyla 71 ülke, 26 Ekim Cumatesi gününü 27 Ekim Pazar gününe bağlayan gece yaz saati uygulamasından kış saati uygulamasına geçiş yapacak. Bu kalıcı saat uygulaması, enerji tasarrufu sağladığı gerekçesiyle hükümet yetkilileri tarafından savunulsa da toplumun geniş kesimleri tarafından eleştiri almaktadır. Bu değişiklik nedeniyle Avrupa ülkeleri saatleri geri alacak ve Türkiye ile arasındaki saat farkı 2 saate çıkacak.

Avrupa ülkeleri için kış saatine geçiş 26 Ekim’i 27 Ekim’e bağlayan gece gerçekleşecek. Türkiye’de ise kış saati uygulaması olmadığından saatler sabit kalacak. Bakan Alparslan Bayraktar, kış saati uygulamasıyla ilgili açıklamalarda bulunarak herhangi bir değişiklik düşünülmediğini belirtti ve illerle ilgili mesai ve okul saatlerine ilişkin uygulamaların yapabileceğini söyledi.

2016 yılından bu yana Türkiye, yaz saati uygulamasını terk ederek sabit bir saat diliminde kalmayı tercih ediyor. Bu uygulama ile Türkiye, enerji tasarrufu sağlamayı amaçlamaktadır. Türkiye’nin resmi zaman dilimi GMT+3 olarak belirlenmiştir ve bilim insanlarına göre dünya genelinde yüzde 40’ı gün ışığından daha verimli faydalanmak amacıyla yaz saati uygulamasını kullanmaktadır.

Avrupa ülkelerinde kış saati uygulamasına geçiş 26 Ekim Cumartesi gününü 27 Ekim Pazar gününe bağlayan gece gerçekleşecek. Saatler, bu gece saat 03:00’te bir saat geri alınarak 02:00’ye ayarlanacak. Türkiye’de ise kış saati uygulaması olmadığı için saatlerde herhangi bir değişiklik olmayacak.

Sonuç olarak, dünya genelinde yaz saati uygulamasından kış saati uygulamasına geçiş gerçekleşirken Türkiye’de sabit bir saat dilimi tercih edilmektedir. Her yıl yapılan bu değişikliklerle enerji tasarrufu sağlanmaya çalışılsa da toplumun çeşitli kesimlerinden eleştiriler almaktadır. Bu yıl Avrupa ülkeleri için kış saati uygulaması 26 Ekim’de gerçekleşirken Türkiye’de saatlerde herhangi bir değişiklik olmayacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Avrupa’da Saatler Geri Alınıyor: Saat Farkı Artıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin