1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Mecliste “Yenidoğan Çetesi” Skandalı: Bebek Ölümlerini Araştıracak Komisyon Kuruldu!

Mecliste “Yenidoğan Çetesi” Skandalı: Bebek Ölümlerini Araştıracak Komisyon Kuruldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bazı özel sağlık kuruluşlarında yaşanan bebek ölümlerine ilişkin Meclis Araştırma Komisyonu kurulması kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı. Sağlık Bakanlığı, bebek ölümlerini araştıracak komisyona destek mesajı verdi.

Meclis Araştırma Komisyonu, Siyasi parti gruplarının ortak önerisiyle bazı özel sağlık kuruluşlarında yaşanan bebek ölümlerinin tüm yönleriyle araştırılması amacıyla kuruldu. Komisyon, “Bazı Özel Sağlık Kuruluşlarında Yaşanan Bebek Ölümlerinin Tüm Yönleriyle Araştırılması, Özel Sağlık Kuruluşlarının Yenidoğan, Çocuk Engelli ve Yaşlılara İlgili Bakım Servislerindeki Uygulamalarının ve Mevzuatın İncelenerek Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Bir Meclis Araştırma Komisyonu Kurulmasına Dair Karar” ile 22 üyeden oluşacak.

İstanbul’da bulunan bazı özel hastanelerde bebek ölümlerine ilişkin yaşanan skandalın ardından haklarında iddianame hazırlanan 47 şüpheliden bazıları tutuklanmıştı. İddianamede, suç örgütü lideri olarak gösterilen Doktor Fırat Sarı’nın, yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde tıbbi eksiklikler nedeniyle bebek ölümlerine sebep olduğu belirtilmişti.

Savcının yürüttüğü soruşturma sırasında tehdit edilmesi ve ailesine zarar verileceği iddiaları üzerine 12 kişi gözaltına alınmış, 5 kişi tutuklanmıştı. Soruşturma, hastane yöneticileri de dahil olmak üzere toplam 19 sağlık kuruluşunun da sorumluluğunu araştırmaya devam ediyor.

Sağlık Bakanı, yenidoğan ölümlerine ilişkin yürütülen soruşturmanın sonucunda adaletin sağlanacağını belirtirken, kamuoyunda büyük infial yaratan bu olayın aydınlatılması için Meclis Araştırma Komisyonu’nun önemine vurgu yaptı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mecliste “Yenidoğan Çetesi” Skandalı: Bebek Ölümlerini Araştıracak Komisyon Kuruldu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin