1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP MYK Toplandı: TUSAŞ’a Terör Saldırısı Gündemi Ele Alındı!

CHP MYK Toplandı: TUSAŞ’a Terör Saldırısı Gündemi Ele Alındı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi’ne (TUSAŞ) dün düzenlenen saldırıyla ilgili gündemi ele almak üzere bugün saat 10.15’te toplandı. Toplantı, Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında partinin genel merkezinde gerçekleşti.

Ankara’da bulunan TUSAŞ tesisinde dün 15.30 sıralarında gerçekleşen terör saldırısında saldırganlar, vardiya değişimi sırasında silahlı saldırıda bulundu. Saldırı sonucunda 5 kişi şehit olurken, 3’ü ağır 22 kişi de yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıyı gerçekleştirenlerin PKK terör örgütü olabileceğini belirtti. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ise saldırıya ilişkin PKK terör örgütü üyelerine sert bir cevap verildiğini açıkladı.

TUSAŞ saldırısında iki saldırganın öldürüldüğü, saldırıyı gerçekleştirmeden önce bir taksi şoförünü katlettiği bilgisi kamuoyuna yansıdı. Ancak saldırganların kimlikleri henüz tespit edilemedi. Konuyla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı.

Saldırıya ilişkin detaylar, Ankara ve Türkiye genelinde büyük endişe yaratırken, siyasi çevrelerden de sert tepkiler geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör saldırısını kınarken, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da saldırı sonrası barışçıl bir çözüm çağrısında bulundu.

Bu akşam saatlerinde TUSAŞ saldırısına ilişkin kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir basın toplantısı düzenleneceği öğrenildi. Saldırının detayları ve sorumlularıyla ilgili kamuoyuna net bir açıklama yapılması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP MYK Toplandı: TUSAŞ’a Terör Saldırısı Gündemi Ele Alındı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin