1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan TUSAŞ’taki Terör Saldırısını Kınadı: “Türkiye’nin Kararlılığını Perçinliyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan TUSAŞ’taki Terör Saldırısını Kınadı: “Türkiye’nin Kararlılığını Perçinliyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TUSAŞ’a düzenlenen terör saldırısıyla ilgili açıklamasında, “Bu alçakça saldırı, Türkiye’nin terörü bertaraf etme azmini ve kararlılığını daha da perçinlemiştir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya’ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’da düzenlenen BRICS Zirvesi’nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, TUSAŞ’a yapılan terör saldırısına ilişkin olarak, “Bu alçakça saldırı, Türkiye’nin terörü bertaraf etme azmini ve kararlılığını daha da perçinlemiştir” ifadelerini kullandı. Erdoğan, “Dün Ankara’da gerçekleştirilen hain terör eylemi nedeniyle taziyelerini ileten tüm dostlarımıza gösterdikleri dayanışma nedeniyle teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ayrıntılar geliyor.


ANKARA’DA TUSAŞ’A TERÖR SALDIRISI

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’nin (TUSAŞ) Tesisi’nde 15.30’da vardiya değişimi sırasında servislerin de olduğu ana nizamiyede terör saldırısı gerçekleşti. Biri şoför koltuğunda olmak üzere iki kişinin 06 JMT 07 plakalı ticari taksiyle nizamiye bölgesine geldiği, uzun namlulu silahlarla taksiden inerek vardiya değişimindeki insanlara ateş açtığı görüldü. Silahlı ve bombalı saldırıların ardından alanda çatışma çıktı. Bölgeye özel harekat timleri, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, saldırıyla ilgili biri başsavcıvekili olmak üzere 9 cumhuriyet savcısını görevlendirdi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, biri kadın birisi de erkek olmak üzere iki saldırganın öldürüldüğü bildirdi. Terör saldırısında 5 kişinin şehit olduğunu, 3’ü ağır 22 kişinin de yaralandığını duyuran Bakan Yerlikaya, “Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin PKK terör örgütü oldukları kuvvetle muhtemel. Büyük ihtimalle saldırıyı PKK terör örgütünün yapmış olduğunu değerlendiriyoruz” dedi. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ise saldırıyla ilgili ilk…

TUSAŞ’a terör saldırısı: 2 saldırgan öldürüldü, 5 kişi şehit oldu: “Büyük ihtimalle PKK’nın yapmış olduğunu değerlendiriyoruz”

TUSAŞ’taki terör saldırısında şehit olanların kimliği belli oldu: Taksi şoförü, olay yerinde bagajda ölü bulunmuş

TUSAŞ’ta çalışan kadın mühendis, eşinin gönderdiği evlilik yıl dönümü çiçeğini almak isterken şehit olmuş

Şehit olanların kimlikleri belli oldu

Saldırıda, biri başkomiser, biri komiser olmak üzere toplam 5 polis yaralandı. Bakan Yerlikaya’nın verdiği bilgiye göre, operasyonu gerçekleştiren 7 özel harekât polisi de yaralandı.

TUSAŞ saldırısında yeni detaylar: Saldırganlar taksi durağına el ele gelmiş, yolda aracı durdurup taksi şoförünü öldürmüş

Ankara TUSAŞ’taki saldırıdan ilk görüntü

Müşteri gibi binmişler, taksiciyi yolda durdurup vurmuşlar

TUSAŞ’a düzenlenen silahla saldırıda kimlikleri henüz tespit edilemeyen biri kadın iki saldırganın,Kahramankazan’daki duraktan 06 JMT 07 plakalı taksiye bindiği ve saldırı öncesi şoför Murat Arslan’ı şehit edip, naaşını bagaja koydukları belirlendi. Saldırganlar taksiyle daha sonra TUSAŞ’a gidip, giriş kapısında araçtan uzun namlulu silahlarla inerek saldırıyı gerçekleştirdi.

TUSAŞ’ta terör saldırısıyla ilgili yayın yasağı geldi

Milli Savunma Bakanı Güler’den TUSAŞ açıklaması: Bu PKK’lı şerefsizlere hak ettikleri cezayı her zaman veriyoruz


NATO’dan TUSAŞ saldırısına ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan TUSAŞ’a ilişkin ilk açıklama: Milletimiz bilsin ki Türkiye’ye uzanan kirli eller mutlaka kırılacak!

TUSAŞ’a saldırının ardından siyasilerden ilk tepkiler; “Barışa gölge düşürmeye çalışıyorlar!”

Demirtaş: Diyalog arayışlarını kanla kesmeye çalışan anlayış bilmeli ki Öcalan bir inisiyatif alırsa tüm gücümüzle arkasında olacağız; barış sesinin bu defa bastırılmasına izin vermeyeceğiz!

Özgür Özel: Terör saldırının zamanlamasına da dikkatle bakmak gerekiyor ama Türkiye’nin kardeşliği umudumuzu hiçbir şey köreltmeyecek!

Bahçeli: Hiçbir kanlı ve kalleş proje milli birlik ve kardeşliğimizin karşısında tutunamayacaktır!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan TUSAŞ’taki Terör Saldırısını Kınadı: “Türkiye’nin Kararlılığını Perçinliyor”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin