1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Emekli vatandaşlar krediyle balık alıyor: “Herkes bilsin bunu!”

Emekli vatandaşlar krediyle balık alıyor: “Herkes bilsin bunu!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edirne’de yaşayan emekli vatandaşlar, emekli maaşıyla geçinmeye çalıştıklarını ve pahalı olduğu için balık alamadıklarını dile getirdiler. Nuh Topçu, doktorun tavsiyesi üzerine balık almaları gerektiğini belirterek, bu yüzden kredi çekerek balık satın aldıklarını ve bu durumu herkesin bilmesi gerektiğini ifade etti. Balığın artık lüks bir yiyecek haline geldiğini belirten Topçu, Bulgar turistlerin gelmesiyle hemen yanlarına gidip sipariş alındığını ancak kendilerine böyle bir hizmet sunulmadığını söyledi.

Havva Topçu da ülkenin çok pahalı olduğunu vurgulayarak, emekli memuru olduğunu ve kartla alışveriş yaptıklarını ancak her şeyin borçla olduğunu belirtti. 2 balık alarak 350 lira ödediklerini ve bunu böldüklerini 15 gün boyunca tüketeceklerini dile getirdi. Fiyatların oldukça yüksek olduğunu ve emekli vatandaşların bu durumdan mağdur olduklarını belirtti.

Emekli vatandaşlar, ekonomik zorluklar nedeniyle günlük temel ihtiyaçları bile karşılamakta zorlandıklarını belirttiler. Emekli maaşlarıyla geçinmeye çalıştıklarını ve her gün artan fiyatlarla başa çıkmakta zorlandıklarını ifade ettiler. Doktor tavsiyesi üzerine balık tüketmek zorunda kaldıklarını ve bunun için kredi çekmek zorunda kaldıklarını dile getirdiler.

Emekli vatandaşlar, ülkenin ekonomik durumunun kendilerini olumsuz etkilediğini ve temel gıda maddelerine dahi erişimlerinin zorlaştığını belirttiler. Her geçen gün artan fiyatlar karşısında günlük yaşamlarını idame ettirmekte güçlük çektiklerini ifade ettiler. Yapılan alışverişlerin büyük bir kısmının kredi kartlarıyla yapıldığını ve borçların her geçen gün arttığını söylediler.

Emekli vatandaşlar, ekonomik sıkıntılar nedeniyle temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanırken, doktor tavsiyesi üzerine balık tüketmek zorunda kalmalarının da maddi anlamda kendilerine ek yük getirdiğini belirttiler. Bu durum karşısında vatandaşların desteklenmesi gerektiğini ve ekonomik olarak daha iyi şartlara sahip olmaları için çözüm arayışlarının olduğunu ifade ettiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Emekli vatandaşlar krediyle balık alıyor: “Herkes bilsin bunu!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin