1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Bahçeli ve Öcalan’dan tarihi çağrı: “Tecriti kaldırın, terörün bittiğini açıklayın!”

Bahçeli ve Öcalan’dan tarihi çağrı: “Tecriti kaldırın, terörün bittiğini açıklayın!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi açılışında DEM Parti grubuyla tokalaşmasıyla başlayan ‘çözüm süreci’ tartışmaları, Bahçeli’nin tarihi çağrısıyla daha da alevlendi. Bahçeli, terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’a işaret ederek, “Tecridin kaldırılması, terörist liderin DEM Parti grubu toplantısında konuşması ve terörün sona erdiğini ilan etmesi. Bu meydan okumaya hazırız” dedi.

DEM Parti, Bahçeli’nin çıkışından hemen sonra ilk açıklamayı Eş Genel Başkan Tülay Hatimoğulları yaparak, “Öcalan üzerindeki tecrit kesinlikle kaldırılmalı. Onurlu bir barış için adım atmaya hazırız” yanıtını verdi. Ardından, DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, Öcalan’ı İmralı Cezaevi’nde ziyaret ederek dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Ömer Öcalan’ın ziyaretinden sonra DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Bahçeli’nin açıklamaları ve Ömer Öcalan’ın ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Doğan, Öcalan’ın mesajını hatırlatarak, “İmralı hazır, sayın Öcalan hazır, demokratik siyaset hazır. Şimdi sıra bu çağrıyı yapanlar ve destekleyenlerde” dedi.

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, “Tecritin kalktığını söylemek mümkün değil, Öcalan böyle diyor. Ömer Öcalan aracılığıyla görüşme sağlandı. Uzun yıllardır yapılan başvurular sonucunda ilk kez yıllar sonra bir görüşme gerçekleşti. Bu kısa mesaj birçok mesajı içinde barındırıyor. Öncelikle tecridin devam edildiğini vurguluyor. İkinci olarak, ‘koşullar oluşursa, bu süreci çatışma ve şiddet ortamından hukuki ve siyasi zemine taşıyacak teorik ve pratik güce sahibim’ diyor. İmralı hazır, sayın Öcalan hazır. Peki devlet hazır mı? Şimdi sıra bu çağrıyı yapanlarda ve bu çağrıyı destekleyenlerde. Artık bu sözü hayata geçirme zamanı” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bahçeli ve Öcalan’dan tarihi çağrı: “Tecriti kaldırın, terörün bittiğini açıklayın!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin