1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kayseri’de Silahlı Kavga Davasında Karar: Sanık 18 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı!

Kayseri’de Silahlı Kavga Davasında Karar: Sanık 18 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Y.K, maktul S.T’nin müşteki babası K.T. ve taraf avukatları hazır bulundu. Mahkeme heyeti başkanı, sanığın akıl sağlığının yerinde olduğuna dair raporu hakkında bilgi verdi. Cumhuriyet savcısı ise sanığın “haksız tahrik altında kasten öldürme” ve “6136 Sayılı Kanun’a muhalefet” suçlarından cezalandırılmasını talep etti.

Sanık Y.K. savunmasında, işe giderken iddia ettiği maktulün kendisini dövdüğünü belirtti. Y.K, maktulün ablasına uyuşturucu vermek istediğini söyleyerek sürekli tehdit ettiğini iddia etti. Kendisini koruma amacıyla tabancayı taşıdığını ve olayın anlık geliştiğini ifade etti. Sanık, olaydan pişman olduğunu belirterek tahliyesini istedi.

Müşteki baba K.T. ise sanıktan şikayetçi olduğunu dile getirdi. Mahkeme heyeti, Y.K’yi “haksız tahrik altında kasten öldürme” suçundan 18 yıl, “6136 Sayılı Kanun’a muhalefet” suçundan ise 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Karar sonrasında maktulün yakınları duruşma salonunda tepki gösterdi.

Geçmişe uzanıldığında, Melikgazi ilçesi Mimarsinan Şirintepe Mahallesi’nde yaşanan olay 3 Mart’ta gerçekleşti. Y.K. ile eniştesi S.T. arasındaki tartışma silahlı kavgaya dönüşmüş, bu kavga sonucunda Y.K. tabancayla S.T’ye ateş etmiş ve kaçarken de olay yerinde hayatını kaybeden S.T’nin üzerinden geçmişti. Tutuklanan Y.K. hakkında “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Mahkeme kararı sonrasında maktulün yakınlarından gelen tepkilerle duruşma salonu hareketli anlar yaşadı. Y.K’nin verilen cezalara itiraz etme hakkı bulunmaktadır. Olayın ardından toplumda yankı uyandıran detaylar ve olayın gelişme süreci ilerleyen günlerde kamuoyunu meşgul etmeye devam edecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kayseri’de Silahlı Kavga Davasında Karar: Sanık 18 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin