1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. AB Delegasyon Başkanı, Atatürk’ün mozolesine çelenk koyduktan sonra TUSAŞ saldırısını kınadı: “Türkiye’ye dayanışma içindeyiz”

AB Delegasyon Başkanı, Atatürk’ün mozolesine çelenk koyduktan sonra TUSAŞ saldırısını kınadı: “Türkiye’ye dayanışma içindeyiz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AB-Türkiye Delegasyonu Başkanı olan Büyükelçi Ossowski, 22 Ekim 2024 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güven mektubunu sundu. Bugün Anıtkabir’i ziyaret eden Ossowski, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk koydu. Ossowski, Anıtkabir Özel Defteri’ne, TUSAŞ saldırısına ilişkin şu cümleleri yazdı: “Tüm terör eylemlerini kınıyoruz. Bu vesileyle, dünkü menfur terör eyleminde hayatını kaybedenlerin ailelerine en içten taziyelerimizi sunuyor ve Türk Milleti ile dayanışma içinde olduğumuzu ifade ediyoruz.”

Üst düzey yetkili olan Büyükelçi Ossowski’nin Anıtkabir’te gerçekleştirdiği bu ziyarete eşi ve Delegasyon çalışma arkadaşları da eşlik etti. Ossowski, Anıtkabir Özel Defteri’ne şu ifadeleri yazdı: “Aziz Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olarak bıraktığınız eserler ve kazanımlar, Türkiye’nin güçlü ve gururlu bir ulus olarak dünya toplumları arasındaki yerini almasının temelini oluşturmaktadır.”

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’nin (TUSAŞ) Tesisi’nde gerçekleşen terör saldırısında 5 kişi şehit olurken, 3’ü ağır olmak üzere toplamda 22 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıyı gerçekleştirenlerin PKK terör örgütü olduğunu açıkladı ve “Büyük ihtimalle saldırıyı PKK terör örgütünün yapmış olduğunu değerlendiriyoruz” dedi. Terör saldırısında hayatını kaybedenler arasında bir taksi şoförü ve TUSAŞ’ta çalışan kadın mühendis de bulunmaktadır. Saldırının ardından saldırganlar hakkında gizlilik kararı alındı.

Saldırıya ilişkin olarak Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, “Bu PKK’lı şerefsizlere hak ettikleri cezayı her zaman veriyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu. NATO, TUSAŞ saldırısına ilişkin açıklama yaparken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ise “Milletimiz bilsin ki Türkiye’ye uzanan kirli eller mutlaka kırılacak!” dedi. Siyasi liderler de saldırıya ilk tepkilerini gösterirken, barışın ve kardeşliğin önemine vurgu yaptılar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AB Delegasyon Başkanı, Atatürk’ün mozolesine çelenk koyduktan sonra TUSAŞ saldırısını kınadı: “Türkiye’ye dayanışma içindeyiz”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin