1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. PKK Operasyonu: İstanbul ve Ankara’da 68 Kişi Gözaltında!

PKK Operasyonu: İstanbul ve Ankara’da 68 Kişi Gözaltında!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de terör örgütü PKK/KCK’nın faaliyetleriyle ilgili olarak Ankara, İstanbul, Bitlis, Mersin, Diyarbakır ve Yalova’da operasyonlar düzenlendi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararıyla Ankara’da terör örgütü propagandası yaptıkları ve örgütsel etkinliklere katıldıkları belirlenen 33 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Aynı şekilde İstanbul’da da, terör örgütü adına sokak olayları çıkarma planları içinde olan 35 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma, PKK/KCK terör örgütü içinde faaliyet gösteren 44 kişiyi tespit etti. Bu kişilerin çoğunun örgüt gençlik yapılanmasında yer aldığı ve İstanbul’da sokak eylemleri yapma amacında oldukları belirlendi. Bazı şüphelilerin örgüt tarafından kırsal alanda eğitildikten sonra İstanbul’a gönderildiği, bazılarının ise örgüt mensuplarına finansman sağladığı ortaya çıktı. Polis ekipleri, savcılık kararının ardından 35 şüpheliyi gözaltına aldı ve diğer şüphelilerin peşindeki çalışmalar devam ediyor.

Bitlis merkezli 4 ilde gerçekleştirilen operasyonda ise terör örgütü PKK’ya yönelik 11 kişi gözaltına alındı. Bitlis’in Tatvan, Ahlat, Hizan ilçeleri ile Mersin, Diyarbakır ve Yalova’da düzenlenen operasyonlarda 14 kişi hedef alındı ve 11’i gözaltına alındı. Operasyonlarda terör örgütü elebaşına ait poster, PKK bayrağı fotoğrafı, bir hançer, örgütsel dokümanlar ve dijital materyaller ele geçirildi. Diğer 3 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam etmektedir.

Bu operasyonlar, terör örgütü PKK/KCK’nın Türkiye’deki faaliyetlerine karşı güvenlik güçlerinin kararlı ve etkili mücadelesini göstermektedir. Ankara, İstanbul, Bitlis, Mersin, Diyarbakır ve Yalova’da gerçekleştirilen bu operasyonlarla terör örgütlerinin etkinliklerine engel olmak ve ülkenin huzurunu sağlamak için kararlı bir adım atılmıştır. Sonuç olarak, Türkiye’nin terörle mücadele konusundaki kararlılığı ve güvenlik güçlerinin koordineli çalışmasıyla terör örgütlerine karşı etkili bir mücadele yürütülmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
PKK Operasyonu: İstanbul ve Ankara’da 68 Kişi Gözaltında!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin