1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Konya Meram Belediyesi Yıkım Kararına Karşı Sokağa Çıkan Vatandaşlar Belediye Başkanına Sitem Etti!

Konya Meram Belediyesi Yıkım Kararına Karşı Sokağa Çıkan Vatandaşlar Belediye Başkanına Sitem Etti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Konya Meram Belediyesi, Yenibahçe Meram Gödene’deki kaçak yapılar için yıkım kararı aldıktan sonra, bölgedeki ev sahipleri belediye binası önünde toplandı. Belediye başkanıyla görüşmek isteyen kalabalığa polis ekipleri müdahale etti. Protestocular, uzun süre slogan attıktan sonra belediye binası önünde oturma eylemi gerçekleştirdi.

Evi yıkılan bir vatandaş, durumu anlatarak, “300 metre arsa aldım, 55 senedir altı başlı nüfusla uğraşıyorum. Üç çocuğuma 3 katlı bir ev yaptım, belediye bunu yıkıyor. Ayrıca yıkım parası olarak 20 bin lira alıyorlar. Yetmedi, 300 metre arsanın yarısını da alıyorlar. Canımızı da alacaklar. Başka çaremiz kalmadı, başka yok” diyerek belediye başkanına sitem etti.

Evi için yıkılma kararı alınan başka bir vatandaş ise, ”Evimize göz dikmesinler. Vaktinde tarlaları böldürmeselerdi. Vaktinde emek verdik, şimdi de yıkmaya çalışıyorlar. Bu bizim hakkımız ve hakkımıza göz dikmesinler. Olmaz, oradaki hobi bahçelerini yıksınlar, sonra bize gelsinler. Emeğe niye göz dikiyorlar. Hastalarımla orada ne emekler çektim. Yazıklar olsun, gözlerine ve dizlerine dursun. Bu milletin oyunu aldılar, onlarla uğraşıyorlar. Kim olursa olsun yazıklar olsun onlara” dedi.

Bir başka vatandaş ise ”Biz geldik derdimizi anlatıyoruz, o da gelsin anlatsın. Korkmasın biz bir şey yapmayız. Çıksın konuşsun. Bizim yattığımız evden ne isterler?” ifadelerini kullandı.

Toplantı sırasında gerginlik yaşanırken, polis ekipleri protestocuları dağıtmak için müdahalede bulundu. Olaylar sırasında bazı vatandaşlar gözaltına alındı. Belediye yetkilileri, yapılan yıkımın kaçak yapılarla ilgili olduğunu ve yasal süreçlerin takip edildiğini belirtti.

Yıkım kararına tepki gösteren vatandaşlar, belediye yetkililerinden taleplerini dinlemelerini ve mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. Belediye binası önünde gerçekleştirilen oturma eylemi, vatandaşların tepkilerinin devam ettiği bir süreçte son buldu. Belediye başkanı ise konuyla ilgili daha fazla bilgi vermedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Konya Meram Belediyesi Yıkım Kararına Karşı Sokağa Çıkan Vatandaşlar Belediye Başkanına Sitem Etti!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin