1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP Genel Başkan Yardımcısı: “Cumhuriyetimizin 101. yılını daha coşkulu kutlamalıyız, terör saldırısı engellenemez!”

CHP Genel Başkan Yardımcısı: “Cumhuriyetimizin 101. yılını daha coşkulu kutlamalıyız, terör saldırısı engellenemez!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, halkın TCG İSTANBUL ve TCG SANCAKTAR gemilerini ziyaret etme ve bando konserlerinin iptal edilmesine tepki gösterdi. Bağcıoğlu, “Cumhuriyetimizin 101’nci yılını daha coşkulu ve büyük törenlerle kutlamamız gerekiyor. Bahriyemiz ile Türk milletinin coşkulu buluşmasının neden engellendiğini anlamakta zorluk çekiyoruz. Bu karar, terör örgütlerine güven vermekten başka bir amaca hizmet etmeyecektir” dedi. CHP Milli Savunma Politikaları Sorumlusu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, yaptığı açıklamada, “Bu karar, terörün toplumda korku yaratma hedefine hizmet ettiğini” belirterek, “Cumhuriyetimizin 101. yılını daha büyük bir coşku ve gururla kutlamamız gerekiyor. Bahriyemiz ile Türk milletinin coşkulu buluşması neden engelleniyor? Bu karar, terör örgütlerine güven vermekten başka bir amaca hizmet etmeyecektir” açıklamalarında bulundu.

Bağcıoğlu, “Cumhuriyet ve Türkiye düşmanlarını neden sevindiriyorsunuz?” ifadelerini kullanarak, “Türk kolluk kuvvetleri, gemilerimizi ve diğer kutlama faaliyetlerini koruyabilecek güce sahiptir. Savunma sanayimizin gururu olan savaş gemilerimizin liman ziyaretleri kimilerini rahatsız etmiş olabilir. Ancak bu karar, teröristlere ve destekçilerine özgüven verecektir. Yapılması gereken, gerekli güvenlik önlemlerinin alınarak planlanan faaliyetlerin gerçekleştirilmesidir” şeklinde konuştu.

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde yer alan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’nin (TUSAŞ) tesisine yönelik terör saldırısında 2 saldırganın öldürüldüğü, 5 kişinin şehit olduğu, 3’ü ağır 22 kişinin de yaralandığı bildirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıyı gerçekleştirenlerin PKK terör örgütü olabileceğini belirtirken, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de, “Bu PKK’lı şerefsizlere hak ettikleri cezayı her zaman veriyoruz” dedi. Saldırıyla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, biri başsavcıvekili olmak üzere 9 cumhuriyet savcısını görevlendirdi. Terör saldırısıyla ilgili olarak yayın yasağı getirildi.

Bu acı olaya ilişkin siyasi liderlerden de çeşitli açıklamalar geldi. Demirtaş, “Diyalog arayışlarını kanla kesmeye çalışan anlayışı kınamak adına herkesin Öcalan’ın inisiyatif almasını beklemesi gerektiğini” söylerken, Özgür Özel ve Bahçeli de Türkiye’nin birlik ve beraberliğinden taviz vermeyeceklerini vurguladılar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Genel Başkan Yardımcısı: “Cumhuriyetimizin 101. yılını daha coşkulu kutlamalıyız, terör saldırısı engellenemez!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin