1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Fatih Erbakan: ‘TBMM’ye Bebek Katilinin Adım Atmasını Asla Kabul Etmiyoruz!’

Fatih Erbakan: ‘TBMM’ye Bebek Katilinin Adım Atmasını Asla Kabul Etmiyoruz!’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, düzenlediği basın toplantısında, TUSAŞ’a gerçekleştirilen terör saldırısını kınayarak, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diledi. İçişleri Bakanlığının saldırıyı düzenleyenlerin PKK üyeleri olduğunu açıklamasına rağmen terörü kınadıklarını belirtti. Terör saldırısının TUSAŞ gibi stratejik bir kuruluşa yapıldığını vurgulayarak, teröristlerin kolayca saldırıyı gerçekleştirmesine dikkat çekti. Bu durumun güvenlik ve istihbarat zafiyetini gösterdiğini ifade etti.

Erbakan, terör örgütü PKK’ya karşı yürütülen mücadelenin tam manasıyla sonuç vermediğini belirterek, terör saldırılarına maruz kalındığını ve bu durumun güvenlik güçlerimizi aciz gösterdiğini dile getirdi. Ayrıca terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın Türkiye’nin en büyük gündemi haline gelmesine ve serbest bırakılması çağrılarına değinerek, bu durumun milletin ve devletin terörle mücadelesine darbe vurduğunu söyledi. Erbakan, geçmişte benzer süreçlerin yaşandığını ancak olumlu sonuç alınamadığını belirtti.

Terörle mücadelenin sadece PKK’nın lağvedilmesiyle sonuçlanmayacağını vurgulayan Erbakan, YPG/PYD gibi terör örgütlerinin de ortadan kaldırılması gerektiğini ifade etti. ABD’nin desteklediği terör örgütleriyle mücadelenin devam etmesi gerektiğini dile getirdi.

Yeniden Refah Partisi olarak, terörist liderlerin TBMM’ye girişini asla kabul etmeyeceklerini belirten Erbakan, çözümün Milli Görüş perspektifinden geçtiğini ve Türk-Kürt kardeşliğini tesis eden adımlarla sorunun çözülebileceğini ifade etti. Ayrıca yerel seçimlerde Cumhur İttifakı’ndan ayrıldıklarını açıklayarak, terörle mücadelede daha etkin bir rol oynamak istediklerini dile getirdi.

Son olarak Erbakan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamalarına da değinerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu durumdan haberdar olduğunu düşündüğünü belirtti. Parti olarak terörle mücadelede kararlılıkla devam edeceklerini ve Türkiye’nin birlik ve beraberliğini koruyacaklarını vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fatih Erbakan: ‘TBMM’ye Bebek Katilinin Adım Atmasını Asla Kabul Etmiyoruz!’
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin