1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. Atatürk ile hayali bir sohbet: Keşke Oyunu sahnede!

Atatürk ile hayali bir sohbet: Keşke Oyunu sahnede!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa‘daki Downtown Yaşam ve Eğlence Merkezi’nde sahnelenen oyunun yönetmenliğini Başak Kıvılcım Ertanoğlu ve Ümit Erlim üstlenirken, başrollerde Evren Bingöl ve Nur Ger yer aldı. Oyun, “Atatürk ile konuşabilseydiniz, ona ne anlatırdınız?” sorusundan ilham alarak, hayali bir ortamda Atatürk ile günümüzde karşılaşma konseptini izleyicilere sunuyor.

Oyuncu Nur Ger, sahne öncesi yaptığı açıklamada, Keşke oyununun fikir aşamasının yazar ve hologram oyuncu Evren Bingöl ile konuşması sırasında doğduğunu belirtti. Ger, “Hepimiz ‘keşke’ diyoruz Atamızla ilgili, bazen içimizden geçiriyoruz. Biz de hayal ettik ve dedik ki, ‘Gelseydi, aramızda otursaydık ve biz de onunla dertleşebilseydik. Hem olan biteni paylaşsak, hem fikirlerini hem de cumhuriyetin kurucu değerlerini tekrar onun ağzından bir dinleseydik’ deyip böyle bir oyun ortaya çıktı.” şeklinde konuştu.

Ger, oyunun içeriğine de değinerek, “Bunda da Atamızla birlikte bu sohbeti yaptığımız için çok memnunuz, çok mutluyuz. Oyunda gerçekten gerçek ve hayal bir arada. Ata’yı onun ağzından dinlemek, bir kez daha duymak şahsen bana çok iyi geliyor.” dedi.

Hologram teknolojisiyle hayal ve gerçeği birleştirme şansı yakaladıklarını belirten Ger, “Eğer bugün Atatürk ile ilgili bir oyun yapacaksak, çağdaş teknolojinin en gelişmişini kullanarak yapmalıyız. Hem onu var etmeliyiz hem kendimize bunu göstermeliyiz. Yapabiliyoruz, bugün olursa bu şekilde olması çok daha uygun olur, ona da bize de yakışan bu olur diye düşündük.” ifadelerini kullandı.

Ger, ayrıca Keşke oyununun 40-50 kişinin çalıştığı büyük bir gösteri olduğunu ve her yaştan seyircinin mutlaka izlemesi gerektiğini de vurguladı. İstanbul’da prömiyerini yapan oyun, izleyicileriyle buluşmaya devam edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Atatürk ile hayali bir sohbet: Keşke Oyunu sahnede!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin