1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Diyanet İşleri Başkanı’nın Skandal Atamaları Gündemde Büyük Tartışma Yarattı!

Diyanet İşleri Başkanı’nın Skandal Atamaları Gündemde Büyük Tartışma Yarattı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, skandalları ve tartışmalarıyla gündemden düşmeyerek dikkat çekmeye devam ediyor. Son olarak, Düzce Çilimli’de müftü olan damadı Muhammed Likoğlu’nun, hizmet süresinin yetmemesine rağmen, 1. sınıf ilçe olan İstanbul Beykoz Müftülüğü’ne atanması ve kızı Merve Safa Erbaş Likoğlu’nun Beykoz’da vaize olarak görevlendirilmesiyle yeniden eleştirilere maruz kaldı. Likoğlu çiftine ayrıca villa gibi bir lojman da tahsis edildi ve lojmanı, Erbaş’ın eşi Seher Erbaş tarafından seçildi.

Likoğlu çiftinin kaldığı lojmanı ise Merve Safa Erbaş Likoğlu’nun annesi tarafından seçilmiş. Merve’nin atamasının ardından Damat Likoğlu’nun atamasına ilişkin detaylar da ortaya çıktı. Beykoz’a atama şartlarından birisi olan müftülükte en az altı yıl çalışma kuralının damat için uygulanmadığı belirtildi. Likoğlu’nun ataması yönetmelikteki “Hizmet gereği ve ihtiyaç” maddesi uyarınca gerçekleşti ve Seher Erbaş’ın İstanbul’daki kamp sürecinin ardından Beykoz’u tercih ettiği iddia edildi.

Diyanet kaynakları, şartlar tutmadan yapılan atamayı eleştirirken, atamanın yasal olabileceğini ancak ahlaki olarak kabul edilemez olduğunu savundular. Bu duruma tepki gösteren Diyanet personeli, Ali Erbaş’ın yazar Alev Alatlı’nın vefatında paylaştığı “Her yasal olan helal değildir” sözünü hatırlatarak, atamanın yasal olabileceğini ama ahlaki olarak doğru olmadığını dile getirdiler.

Merve Safa Erbaş Likoğlu daha önce sosyal medya paylaşımlarıyla da gündeme gelmişti. Bir paylaşımında BMW otomobilinin anahtarının fotoğrafını paylaşarak, üzerine duygusal bir not yazmıştı. Ayrıca, havaalanında üç çocuğun arkalarından çekilmiş bir fotoğrafını paylaşarak çocuklar hakkında ilginç yorumlar yapmıştı. Bu paylaşımlar da kamuoyunda tartışmalara neden olmuştu.

Sonuç olarak, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve ailesinin yaşadığı bu olaylar kamuoyunda geniş yankı uyandırmış ve eleştirilere neden olmuştur. Yaşanan atamalar ve sosyal medya paylaşımları, kurumun ve yöneticilerin tarafsızlığı ve güvenilirliği konusunda endişeleri artırmıştır. Bu süreçte transparan ve açık bir yönetim anlayışının önemini bir kez daha vurgulanmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Diyanet İşleri Başkanı’nın Skandal Atamaları Gündemde Büyük Tartışma Yarattı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin