1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Devlet Bahçeli’nin Öcalan Çağrısı: Türkiye’de Devlet Aklı Neden Bahçeli’ye İşliyor?

Devlet Bahçeli’nin Öcalan Çağrısı: Türkiye’de Devlet Aklı Neden Bahçeli’ye İşliyor?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2021 yılında Reuters’in fotoğrafçısı Çağla Gürdoğan tarafından çekilen bir fotoğrafıyla dikkat çekiyor. New York Times’ın Türkiye’deki açılım haberinde Bahçeli’nin bu fotoğrafını kullanması, gazetenin açılıma bakışını yansıtıyor. Bahçeli’nin tarihe yön veren kararlarını hatırlamak önemli. 1999 yılında yaşanan 28 Şubat seçimleri ve ardından Bülent Ecevit’in MHP’nin yeni genel başkanı Devlet Bahçeli’ye teklif yaptığı olay unutulmamalı. Rahşan Ecevit’in tepkisiyle karşılaşan Bahçeli, sorun çözme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştu.

Bahçeli’nin tarihi kararlarından biri de öcalan açılımı oldu. MHP lideri, Öcalan’ın Meclis’e çağrılması ve terörün sona erdirilmesi için çağrıda bulundu. Bu çağrı, siyasette yeni bir dönemi başlatabilir. Ancak Bahçeli’nin diğer tutuklular için aynı adımları atmaması eleştirilere neden oluyor. Gezi davası tutukluları için de adım atılmadığı sürece, siyasetteki çifte standartlar sorgulanabilir.

Devlet Bahçeli’nin aldığı kararlar ve attığı adımlar, Türk siyasetinde dikkatle takip ediliyor. Öcalan açılımıyla gündeme gelen tartışmalar, siyaset kulislerinde çeşitli senaryoları gündeme getiriyor. Önemli olan ise ülkenin birlik ve beraberliği için atılan adımların halk nezdinde karşılık bulması ve barışı sağlamaya yönelik adımların devam etmesi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Devlet Bahçeli’nin Öcalan Çağrısı: Türkiye’de Devlet Aklı Neden Bahçeli’ye İşliyor?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin